Αρχική Eπικαιρότητα Πάτρα: «Με βάση τα υπάρχοντα ευρήματα της Ίριδας οδηγούμαστε στον ασφυκτικό θάνατο»...

Πάτρα: «Με βάση τα υπάρχοντα ευρήματα της Ίριδας οδηγούμαστε στον ασφυκτικό θάνατο» – Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τα ευρήματα σε Μαλένα και Ίριδα, που οδηγούν σε ασφυκτικό θάνατο, στην υπόθεση της Πάτρας.

Η κ. Σπανουδάκη τοποθετήθηκε σχετικά με τα ευρήματα που υπάρχουν στην Ίριδα.

«Με βάση τα ευρήματα που έχουν προκύψει τόσο από την νεκροψία – νεκροτομή, όπως και από την ιστοπαθολογική εξέταση, όσο αφορά στα ευρήματα της Ίριδας, είναι συγκεκριμένα και μας οδηγούν με την μέθοδο του αποκλεισμού στον ασφυκτικό θάνατο. Αυτό το λέμε γιατί η Ίριδα στο προσωπάκι της έχει μία μικροεκδορά, ερυθρότητα πέριξ της στοματικής κοιλότητας, οπότε αυτό θα μπορούσε δυνητικά να γίνει από κάποιο χέρι ή κάποιο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα το πανάκι που βρέθηκε με κηλίδες αίματος, καθώς και ένα τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας», ανέφερε αρχικά.

«Όσο αφορά στα όργανα, στόχος είναι πνεύμονες και εγκέφαλος που εκεί βλέπουμε έλλειψη οξυγόνου. Όλα συναινούν στην έλλειψη οξυγόνου και εκεί μέσω της μεθόδου του αποκλεισμού, συνηγορούν σε ασφυκτικό θάνατο. Ένας περαιτέρω γονιδιακός έλεγχος δεν θα βγάλει κάποιο καινούριο συμπέρασμα. Έχουν ελεγχθεί ήδη περίπου 1000 γονίδια, συνεπώς δεν θα προκύψει κάτι καινούριο», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας

Σε μία ενδεχόμενη εκταφή στον χρόνο που μιλάμε, για τη Μαλένα, θα μπορούσαμε να συλλέξουμε, τρίχες και νύχια, και από το οστό για κάποια δηλητηρίαση φαρμακευτικής ουσίας ή ουσιών εν γένει. Από τα όργανα δεν μπορούμε να συλλέξουμε πλέον κάτι, λόγω της σηπτικής κατάστασης και η έρευνα μπορεί να γίνει από τα προαναφερθέντα στοιχεία», δήλωσε η κ. Σπανουδάκη σχετικά με το τι μπορεί να αναδυθεί από μία ενδεχόμενη εκταφή της Μαλένας.

Προηγούμενο άρθροΠοιοι ασφαλισμένοι μπορούν να αναγνωρίσουν έως και 150 ημέρες ασφάλισης
Επόμενο άρθροΠερίπτερο τουριστικής πληροφόρησης στη Σπάρτη: Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση