Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Υποχωρεί η ζέστη, ενόψει του νέου τριημέρου

Καιρός: Υποχωρεί η ζέστη, ενόψει του νέου τριημέρου

Η σύντομη εβδομάδα εργασίας, μετά τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα, οδηγεί σε ένα νέο τριήμερο, αφού η επόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου είναι αργία, καθώς η Πρωτομαγιά πέφτει Κυριακή. Το γεγονός αυτό μάλλον θα κρατήσει περισσότερο κόσμο στην επαρχία, που θα θελήσει να «κολλήσει» τις δύο αργίες. Επίσης, μια δεύτερη έξοδος αναμένεται από τα αστικά κέντρα την Παρασκευή, αν και μικρότερη από την πασχαλινή. Οι τιμές των καυσίμων θα αποθαρρύνουν πολλούς, ειδικά εάν είχαν εκδράμει πριν από μερικές μέρες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του ερχόμενου Σαββατοκύριακου δείχνουν πως θα είναι γενικά καλός, αλλά όχι τόσο ζεστός και κυρίως όχι τόσο «στεγνός» όσο το Πάσχα. Σε κάποιες περιοχές θα υπάρχει αστάθεια και τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν δύο πρόσωπα: σχετικά αίθριο ουρανό το πρωί, συννεφιά και ίσως βροχές το απόγευμα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει για την Παρασκευή 29 Απριλίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και στα βόρεια. Στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ενισχυμένοι και οι άνεμοι, που θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.

Το Σάββατο 30/4 η ΕΜΥ προβλέπει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Την Πρωτομαγιά βελτιώνεται ο καιρός, παραμένουν οι νεφώσεις μετά το μεσημέρι και η πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα 2 Μαΐου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, αλλά στο Ιόνιο αρχικά και στη συνέχεια στα ηπειρωτικά θα βαίνουν αυξημένες, με πιθανές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.