Αρχική Eπικαιρότητα Μόνο αθώες δεν είναι οι αναζητήσεις που έκανε η Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο πριν και...

Μόνο αθώες δεν είναι οι αναζητήσεις που έκανε η Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο πριν και μετά από τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Οι αναζητήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο πριν αλλά και μετά από τον θάνατο της Τζωρτζίνας μόνο αθώες δεν είναι.

Για την ακρίβεια δίνουν απαντήσεις για το ποιες ήταν οι ουσίες που έψαχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και την σχέση τους με την κεταμίνη.

Συγκεκριμένα η φαινοβαρβιτάλη, ένα αντι-ελιπιτικό φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα τις δύο τελευταιες ημέρες της ζωής της στο Αγλαΐα Κυριακού, χαλούσε τα σχέδια που είχε πλάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφορικά με την κεταμίνη. Και αυτό γιατί είναι το φάρμακο που ουσιαστικά μειώνει τη δράση της

«Όταν κάποιος λαμβάνει φαινοβαρβιτάλη αυξάνει την ταχύτητα μεταβολισμού της κεταμίνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια της δράσης της κεταμίνης μειώνεται», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Η καταστολή του καρδιακού ρυθμού για να προκαλέσει μια έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, θέλεις να διαρκέσει αρκετά. Άρα, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι η κεταμίνη, που θα δώσεις, θα μεταβολιστεί πολύ πιο γρήγορα, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις και τη δοσολογία», τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι αναζητήσεις λίγο πριν τη σύλληψή της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που έγινε η σύλληψη αναζητά το διαδίκτυο τα ακόλουθα: «κεταμίνη» – «κεταμίνη φαινοβαρβυτάλη» – «υδροχλωρική κεταμίνη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Stat τα ερωτήματα έιναι πολλά.

Γιατί έψαχνε μόνο τη σχέση φαινορβαρβυτάλης και κεταμίνης δεδομένου ότι στο νοσοκομείο το παιδί έπαιρνε και άλλα φάρμακα καθώς και γιατυί ήθελε να μαθαίνει κάθε ουσία στην επιστημονική της ορολογία που έπαιρνε το παιδί

Η νοσηλεύτρια που μπήκε τελευταία στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας είπε στις αρχές: «Ξαναμπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας περίπου στις 13:30 για να βγάλω τη φαινοβαρβιτάλη, η χορήγηση της οποίας είχε ολοκληρωθεί .Μετά τις 13:30, ξαναμπήκα στις 14:30, που έκανε το επεισόδιο»

«Η κεταμίνη δόθηκε σε τόσο μεγάλη δόση για να προκαλέσει τον θάνατο»

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης κατέθεσε ότι η δόση της κεταμίνης στο παιδί ήταν υπερβολικά μεγάλη. Γιατί, όμως, δόθηκε τόσο μεγάλη δόση;

«Εγώ θεωρώ ότι δόθηκε για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αν φυσικά δόθηκε από την ίδια. Σε τέτοια δοσολογία, όμως, όπως προκύπτουν τα δεδομένα, δεν μπορεί να δόθηκε από κάποιον άλλον. Δόθηκε για να προκαλέσει σίγουρα τον θάνατο», εξηγεί ο κ. Γαλεντέρης.

Έτσι οι αρχές φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προμηθευτεί την κεταμίνη προτού εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο Αγλαΐα Κυριακού….