Αρχική Eπικαιρότητα Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας 

Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας 

Νεκρός μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας βρέθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός άνθρωπος της νύχτας, πρόσωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για πολλές “βαριές” υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος βαρυποινίτης που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ακόμη και για σχέσεις με τη Greek Mafia, είχε εξοχικό σπίτι. Εκεί, ο Γιάννης Σκαφτούρος περνούσε πολύ από τον καιρό του τελευταία, απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή, το 2018.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (25.04.2022). Οι εκτελεστές Γιάννη Σκαφτούτου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον “γάζωσαν” με καλάσνικοφ. Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Από την επίθεση, ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, 22 και 45 ετών. Εκ των τραυματιών, αναφέρουν πληροφορίες, είναι και η κόρη του. Ο 45χρονος άνδρας που τραυματίστηκε, έχει χτυπηθεί στα πόδια και αναμένεται να μεταφερθεί στο Αττικόν νοσοκομείο.

Για το νέο συμβόλαιο θανάτου διενεργεί προανάκριση το τμήμα ασφάλειας Θηβών.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρούνταν το “δεξί χέρι” του Βασίλη Στεφανάκου. Τον αποκαλούσαν “θείο Τζο” και είχε καταδικαστεί ως μέλος του «συνδικάτου του εγκλήματος» αλλά και για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιασμών. Το 2018 τον είχαν μαχαιρώσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, επίθεση που επίσης είχε θεωρηθεί συμβόλαιο θανάτου.

newsit.gr