Αρχική Eπικαιρότητα Ηπατίτιδα σε παιδιά: Στο μικροσκόπιο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα μετά από αναφορά...

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Στο μικροσκόπιο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα μετά από αναφορά παιδιάτρου

Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας μετά τα αυξημένα κρούσματα παιδικής ηπατίτιδας σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής έγινε η πρώτη αναφορά για ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ένας παιδίατρος έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ κάνοντας λόγο για ένα παιδί με ύποπτα συμπτώματα. Αυτή τη στιγμή το παιδί ελέγχεται ώστε να διαπιστωθεί αν η ηπατίτιδα είναι ένα από τα γνωστά στελέχη ή αν πρόκειται για το ύποπτο στέλεχος όπου κανείς δεν γνωρίζει πως προκαλείται.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, ανέφερε πως σύντομα ενδέχεται να δούμε κρούσμα της ηπατίτιδας που «χτυπά» τα παιδιά και στην Ελλάδα.

Ο Θεοκλής Ζαούτης, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, πως ενδεχομένως πίσω από την ηπατίτιδα να κρύβεται κάποιος αδενοϊός, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν εμβόλια για τον αδενοϊό. Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι τα περισσότερα παιδιά παρουσίασαν ήπια συμπτώματα.

Μίλησε και για τα συμπτώματα της ηπατίτιδας καλώντας τους γιατρούς σε επαγρύπνηση, ενώ τόνισε πως ο ΕΟΔΥ είναι έτοιμος να εξετάσει κάθε ύποπτο κρούσμα.

Πηγή: iatropedia.gr