Αρχική Ν. Λακωνίας Θ. Βερούτης: Ολοκληρώνεται η μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου Σπάρτης –...

Θ. Βερούτης: Ολοκληρώνεται η μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου Σπάρτης – Γυθείου

Εξελίξεις για τον δρόμο Σπάρτης – Γυθείου φαίνεται πως θα υπάρξουν μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Όπως ενημερώνει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται η μελέτη βελτίωσης του δρόμου, με την προοπτική χρηματοδότησής του από πόρους του υπουργείου.

Στην εν λόγω συνάντηση εξετάστηκε και η προοπτική του οδικού άξονα Γύθειο – Μεγαλόπολη – Κατάκολο, στα πλαίσια ανάπτυξης στη µεταλιγνιτική εποχή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βερούτη:

Καλά νέα για τον δρόμο Σπάρτη – Γύθειο, προέκυψαν από την συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στην οποία συμμετείχα σήμερα (20 Απριλίου), συνοδεύοντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η μελέτη ολοκληρώνεται μέχρι το καλοκαίρι και το Υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα  χρηματοδότησής του έργου, από δικούς του πόρους.

• Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης εκτός από την βελτίωση της εθνικής οδού Σπάρτη – Γύθειο, τµήµα Πυρί – Γύθειο, περιλαμβάνονταν θέματα όπως:
– Η επαναλειτουργία µε αναβάθμιση – εκσυγχρονισµό της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου,
– Ο οδικός άξονας Τρίπολη – παράκαμψη Λαγκαδίων – Αρχαία Ολυμπία,
– Ο νέος οδικός άξονας Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, ως μοχλός ανάπτυξης στη µεταλιγνιτική εποχή, µε προοπτική για τον οδικό άξονα Γύθειο – Μεγαλόπολη – Κατάκολο
– Το οδικό τμήμα Αλφειός – Καλό Νερό – Τσακώνα,
– Το πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,
– Η αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για την εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων υποδομών της Πελοποννήσου, θα προβεί σε ανακοινώσεις ο Κώστας Καραμανλής, σε επίσκεψή του στην Περιφέρειά μας, που προγραμματίζεται για, μετά το Πάσχα.