Αρχική Ν. Λακωνίας Σπάρτη: Αναβάλλεται και για φέτος η συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία

Σπάρτη: Αναβάλλεται και για φέτος η συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία

Από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης ανακοινώνεται ότι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που συνεχίζει να απασχολεί την καθημερινότητά μας, και προς αποφυγή συνωστισμού, δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί και φέτος η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων της Σπάρτης στην κεντρική πλατεία, που συνοδεύεται από την τέλεση δέησης.

Η κάθε Ενορία της λακωνικής πρωτεύουσας είναι υπεύθυνη για την ρύθμιση της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Επιτάφιος της. Σημειώνεται ότι η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου του Κυρίου μας θα ξεκινήσει σε όλους του Ιερούς Ναούς στις 19.00, ενώ η έξοδος και περιφορά των Επιταφίων θα γίνει περίπου στις 21.00.

Ανακοινώνεται επίσης, ότι την Κυριακή του Πάσχα, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, θα τελεσθεί, με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο Εσπερινός της Αγάπης.

Ειδικότερα, στις 10.00 το πρωί θα σημάνουν οι καμπάνες των Ιερών Ναών της Σπάρτης παρατεταμένα. Εν συνεχεία, στον Μητροπολιτικό Ναό, θα γίνει η αμφιοφορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου κατά το Βυζαντινό Τυπικό. Αμέσως μετά, θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης, ο οποίος θα επισφραγιστεί με τη λιτανεία της Ιερής Εικόνας και του Λαβάρου της Αναστάσεως γύρω από τον Ναό. Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους πιστούς, ως είθισται, τα πασχαλινά αυγά, κατά την έξοδό τους από το Ναό.

Επισημαίνεται, ότι θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού.

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: 64 θάνατοι, 291 διασωληνωμένοι, 7.365 νέα κρούσματα
Επόμενο άρθροΜητρόπολη Κορίνθου : Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης απόψε ζωντανά από το SUPER