Αρχική Eπικαιρότητα Τι σημαίνει η αχνή γραμμή στο self test

Τι σημαίνει η αχνή γραμμή στο self test

Μια αχνή γραμμή γραμμή στο self test σημαίνει οτι το άτομο είναι θετικό στον κορονοϊό ωστόσο, έχει χαμηλότερα επίπεδα ιού στον οργανισμό του.

Με τα νούμερα κρουσμάτων εξαιτίας της Όμικρον να αυξάνονται καθημερινά, αρκετοί είναι εκείνοι που εμφανίζουν συμπτώματα και ως εκ τούτου, καταφεύγουν σε rapid test.

Ωστόσο, όπως γράφει σήμερα σε άρθρο του το Independent, πολλές φορές το self test εμφανίζει μια δεύτερη αχνή γραμμή το οποίο επισημαίνει οτι σημαίνει πως είναι θετικός.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, ο λόγος για αυτό είναι ότι το άτομο έχει χαμηλότερα επίπεδα ιού στο σύστημά του, αν και η εμφάνιση οποιασδήποτε γραμμής σημαίνει ότι το τεστ θετικό, ότι δηλαδή έχει προσβληθεί κάποιος από Covid και μεταδίδει λιγότερο από κάποιον που εμφανίζει μια κανονική γραμμή στο self test.

Αυτό μαρτυρά ότι η πρωτεΐνη του κορωνοϊού είναι παρούσα στο σώμα. Τα θετικά τεστ πλευρικής ροής μπορεί να δείξουν μια υπερβολικά αχνή γραμμή, κάτι που μερικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται εσφαλμένα ως αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.

Συνήθως μάλιστα η αχνή γραμμή τείνει να εμφανίζεται τις πρώτες ημέρες της ύπαρξης του ιού στον οργανισμό μας και όταν το ιικό φορτίο είναι χαμηλό. Σε κάποιους παραμένει αχνή και μετά από αρκετά τεστ ενώ σε άλλους μετά την επανάληψη του τεστ συνήθως η γραμμή γίνεται πιο έντονη που μαρτυρά οτι το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί.

Ερμηνεία αποτελεσμάτων self test

ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και μία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Θετικό ακόμα και αν η δεύτερη γραμμή είναι αχνή

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Μόνο μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και καμία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T).

ΑΚΥΡΟ: Δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στην περιοχή ελέγχου (C). Το τεστ είναι άκυρο έστω κι αν υπάρχει γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Οι πιθανοί λόγοι αποτυχίας είναι η ανεπαρκής ποσότητα δείγματος ή λανθασμένες διαδικαστικές τεχνικές. Ελέγξτε τη διαδικασία δοκιμής και επαναλάβετε το τεστ χρησιμοποιώντας μια νέα συσκευή δοκιμής.

Με πληροφορίες από την Independent

Προηγούμενο άρθροΨηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ποιους αφορά, πότε θα τεθεί σε ισχύ
Επόμενο άρθροΘα ξεπεράσει τα 700 ευρώ ο κατώτατος μισθός