Αρχική Eπικαιρότητα Πάτρα: Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για το θρίλερ – 15 αμπούλες η...

Πάτρα: Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για το θρίλερ – 15 αμπούλες η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών που χειρίστηκαν την περίπτωση της Τζωρτζίνας στο Καραμανδανειο νοσοκομείο.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε χθες η πρώτη γιατρός που είδε το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία, κάνοντας λόγο για την επιμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου να γίνει εισαγωγή του παιδιού παρά το γεγονός ότι οι περιγραφές της για την κατάσταση της υγείας του ήταν ασαφείς, ενώ δεν συμβάδιζαν και με την εικόνα των εξετάσεων.

Ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλέξανδρου, μίλησε για τις περιπτώσεις χορήγησης κεταμίνης σε ασθενή και τι σημαίνει η ποσότητα της ουσία που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο κ. Αλεξάνδρου επισήμανε αρχικά πως στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ όπου υπάρχουν τα φιαλίδια με την κεταμίνη βρίσκονται σε μία σειρά προκειμένου να αποφεύγονται λάθη.

Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη που ανιχνεύθηκε βάσει δεδομένων και στο αίμα αλλά και στα ούρα, σημαίνει ότι χορηγήθηκε εν ζωή, εξήγησε ο ιατροδικαστής.

«Άρα έχουμε έναν οργανισμό ο οποίο μεταβόλισε την κεταμίνη σε nor- κεταμίνη, άρα είναι εν ζωή, άρα είναι προγενέστερος ο χρόνος» τόνισε μιλώντας στο MEGA.

Αναφορικά με τις αμπούλες που χρησιμοποιούνται για την ανάνηψη, είπε πως είναι αμπούλες των 2 ml και έχουν μέσα 100 μιλιγκράμ κεταμίνης.

«Σε ένα παιδάκι 25-30 κιλά θα χορηγείτο σε φάση ανάνηψης, περίπου 1 ml, αραιωμένο με περίπου 10-20 ml διαλύματος, φυσιολογικού ορού» ανέφερε.

Η ποσότητα ωστόσο που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα είναι μία ποσότητα που θα χρειαζόντουσαν 3 βαλίτσες ανάνηψης και 10 έως 15 αμπούλες, εξήγησε ο κ. Αλεξάνδρου, ενώ σημείωσε πως στα έγγραφα του νοσοκομείου δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.