Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Αυτόματοι απινιδωτές σε πολυσύχναστα σημεία του Δήμου Τρίπολης»

Κώστας Τζιούμης: «Αυτόματοι απινιδωτές σε πολυσύχναστα σημεία του Δήμου Τρίπολης»

Αυτόματοι απινιδωτές τοποθετούνται από τον Δήμο Τρίπολης, σε πολυσύχναστα σημεία, με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο Δήμος Τρίπολης προμηθεύτηκε επτά απινιδωτές και ήδη τοποθετήθηκαν στην πλατεία Λεβιδίου, στην πλατεία Σταδίου Τεγέας, στο γήπεδο Φιλικών, στο ΔΑΚ και στην πλατεία Άρεως.

Θα ακολουθήσει η πλατεία Πετρινού και η Πλατεία Αγίου Βασιλείου, όταν ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα τοποθετηθούν απινιδωτές και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Παναρκαδικού και του Λεβιδίου.

Από την πλατεία Άρεως, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η δημοτική αρχή υλοποίησε τη δέσμευσή της για τοποθέτηση απινιδωτών σε πολυσύχναστα σημεία, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, σε περιπτώσεις πολιτών που υποστούν ανακοπή.

«Μπορεί να τα χειριστεί οποιοσδήποτε πολίτης έχει εκπαιδευτεί, ε την εκαπίδευση να διαρκεί μόλις μία ώρα.

Έχει γίνει εκπαίδευση σε προπονητές, σε υπαλλήλους του ΔΑΚ και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και το ΕΚΑΒ, θα οργανωθεί μια καμπάνια για να εκπαιδευτούν και άλλοι άνθρωποι.

Αν κάποιος είναι κοντά, όταν γίνει το επεισόδιο και επέμβει αμέσως, μπορεί να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Τα μηχανήματα είναι τόσο απλά στη λειτουργία τους που μπορεί ο οποιοσδήποτε να μάθει να τα χρησιμοποιεί. Σου δίνουν τα ίδια τα μηχανήματα οδηγίες και δεν αφήνουν περιθώριο λάθους.»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μακαρούνης είπε ότι υπάρχει σκέψη, σε δεύτερη φάση, να τοποθετηθούν απινιδωτές και σε δημόσιες υπηρεσίες. Ενώ, αναφέρθηκε και σε παλαιότερο περιστατικό στο ΔΑΚ Τρίπολης, όταν ένας αθλούμενος υπέστη ανακοπή. «Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς δεν σώθηκε. Το ζήτημα είναι πως αν πήρχε απινιδωτής, θα μπορούσε πιθανότατα να είχε σωθεί αυτή η ζωή» είπε χαρακτηριστικά.