Αρχική Ν. Κορινθίας Νίκος Ταγαράς: Στον Σαρωνικό, τη Σολυγεία, στο Βέλο και τη Βόχα μπαίνει...

Νίκος Ταγαράς: Στον Σαρωνικό, τη Σολυγεία, στο Βέλο και τη Βόχα μπαίνει τάξη στον χώρο!

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συνολικός προϋπολογισμός: 1,427 εκατ.€

«Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για να αποκτήσουν,για πρώτη φορά από ίδρυσης του ελληνικού κράτους, σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμόηΔημοτική Ενότητα Σαρωνικού με τα Αθίκια, τον  Αλαμάννο, τον Άγιο Ιωάννη, το Γαλατάκι (Κάτω Αλμυρή, η  Άνω Αλμυρή,  τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, η Νέα Αλμυρή), η Ντράσσα, το Ρυτό), το Κατακάλι, η Δημοτική Ενότητα Σολυγείας με το Σοφικό, το Αγγελόκαστρο, τον Κόρφο, το Αμόνιη Δημοτική Ενότητα Βόχας με το  Ζευγολατειό, το Καλέντζι, το Βραχάτι, το Βοχαϊκό, η Ευαγγελίστρια, το Μπολάτι, το Σουληνάρι και το Χαλκείο και η Δημοτική Ενότητα Βέλου με το Βέλο, το Ελληνοχώρι, τα Σαταίικα, το Κοκκώνι, τις Κρήνες, τη Νεράντζα, την Πουλλίτσα, τη Στιμάγκα και τα Ταρσινά.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα γνωρίζουν τί και που επιτρέπεται -και τι όχι- να κατασκευαστεί με ασφάλεια δικαίου! Είτε αφορά σε έργο υποδομής είτε αφορά σε ένα ιδιωτικό έργο επενδυτή, είτε αφορά στο σπίτι ή το κτήμα ενός πολίτη!

Ειδικότερα, σήμερα προκηρύχθηκαν οι μελέτες για την εκπόνηση των 2 ξεχωριστών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων:

  1. Του Δήμου Κορινθίων για τις Δημοτικές Ενότητες Σαρωνικού και Σολυγείας, συνολικού προϋπολογισμού 853.118,26 €(με ΦΠΑ)
  2. Του Δήμου Βέλου – Βόχας και για τις δυο Δημοτικές Ενότητες, συνολικού προϋπολογισμού 574.647,73€ (με ΦΠΑ).

Γιατί είναι σημαντική αυτή η εξέλιξη; Διότι με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια -που ως Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουμε προνοήσει και έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. ευρώ- θα καθοριστούν με τη θεσμική θωράκιση του Συμβουλίου της Επικρατείας: χρήσεις γης,όροι δόμησης, περιοχές προστασίας,  περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, καθώς και τα μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Η προκήρυξη των δύο διαγωνισμών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων έρχεται να συμπληρώσει το παζλ όλου του σύγχρονου πολεοδομικού σχεδιασμού που εξελίσσουμε για όλον τον νομό Κορινθίας»!

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε:

«Στις Δημοτικές Ενότητες Σαρωνικού και Σολυγείας για τις οποίες προκηρύχθηκε το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, θα δούμε πολύ γρήγορα σημαντική οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Η βοήθεια του υφυπουργού Νίκου Ταγαράσε αυτή την εξέλιξη ήταν πολύτιμη και τον ευχαριστούμε πολύ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργοπου θα ωφελήσει τους κατοίκους καθώςθα γνωρίζουν τι μπορούν να χτίσουν και αντίστοιχα θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν άδειες εύκολα και γρήγορα».

Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, δήλωσε:

Ευχαριστώ τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά γιατί πραγματικά συμπλεύσαμε σε ένα θέμα που ταλανίζει τον τόπο μας επί δεκαετίες. Με τη δική του καθοριστική συμβολή, εξελίχθηκε και μπήκε σε τελική  δημοπράτησηένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα του Δήμου μας!

Η προκήρυξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του πρώην Δήμου Βόχας και η επικαιροποίησητου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τον πρώην Δήμο Βέλου έχει πολύ μεγάλεςαναπτυξιακές διαστάσεις. Πολύ γρήγορα και οι δημότες θα καταλάβουν τη σημαντικότητα του έργου αυτού για τον τόπο μας!