Αρχική Eπικαιρότητα Άνω κάτω η Βουλή για την εκλογή Δημοσχάκη στη θέση του Προέδρου...

Άνω κάτω η Βουλή για την εκλογή Δημοσχάκη στη θέση του Προέδρου των Υπαλλήλων – Διεγράφη από τη ΝΔ

Την οργή της ΝΔ προκάλεσε το αντάρτικο του υιού του βουλευτή της Τάσου Δημοσχάκη, Σπύρου, να διεκδικήσει την προεδρία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής με συνέπεια τη διαγραφή του από το κόμμα, με απόφαση που φέρει την υπογραφή του γραμματέα Παύλου Μαρινάκη.

Ο Σπύρος Δημοσχάκης «κατηγορείται» για ανταρσία απέναντι στον εκλεκτό της ΝΔ και επί χρόνια πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Σιαμπάνη και διάσπαση του γαλάζιου συνδυασμού με τη «βοήθεια» των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Για απαράδεκτο, πραξικοπηματικό και διασπαστικό τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Συλλόγου κάνει λόγο ο συνδυασμός των γαλάζιων υπαλλήλων σε ανακοίνωση τους, καταλογίζοντας του μωροφιλοδοξία. «Είμαστε, δυστυχώς, στην δυσάρεστη θέση να αποκαλύψουμε τον ρόλο που έπαιξε στην πραξικοπηματική διάσπαση της παράταξής μας ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σπύρος Δημοσχάκης, αλλά και την συμβολή στην αντιδεοντολογική υπόγεια συνδικαλιστική συνδιαλλαγή των εκπροσώπων της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας κ. Φαίης Γιαννάκου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου, του κ. Παναγιώτη Σόφιου-Σοφιάδη, Γραμματέα καθώς και της Ενωτικής Δράσης Εργαζομένων Βουλής (ΕΔΕΒ) κ. Δημήτρη Παπά, Ταμία. Πέραν, όμως, της διάσπασης μιας παρατάξεως, ως αποτέλεσμα συνδιαλλαγής που δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εξελίξεις αυτές έδωσαν την αφορμή και για πολιτικές ερμηνείες», αναφέρεται και καλούν τον Σπύρο Δημοσχάκη για εξηγήσεις.

«Ο κ. Δημοσχάκης οφείλει μια εξήγηση τόσο για την υπαναχώρησή του όσο και για την εξαπάτηση την συναδέλφων του με τους οποίους, επίσης υποτίθεται ότι τους ενώνει κοινή ιδεολογική ταυτότητα. Διότι η εξαπάτηση αυτή αποτέλεσε τελικώς τον βατήρα της δικής του ανάδειξης στην θέση του Προέδρου του Συλλόγου με την στήριξη των παρατάξεων της μειοψηφίας. Ο δε τρόπος που εξελίχθη η διαδικασία ανάδειξης του κ. Δημοσχάκη κάθε άλλο παραπέμπει σε συναινετικές λύσεις που αποτελούν, κατά τα άλλα την δημοκρατική λύση όταν προκύπτουν αδιέξοδα σε διαδικασίες αρχαιρεσιών.

Θεωρούμε ότι ο κ. Δημοσχάκης πρόδωσε τους συναδέλφους του, που τον επέλεξαν.
Ενέπαιξε το σύνολο των συναδέλφων, που εψήφισαν την συνδικαλιστική παράταξη της ΕΚΥΒ. Ως προερχόμενος από αυτή διέβρωσε τις αρχές της. Εισήγαγε νέα ήθη στον συνδικαλισμό. Ανέδειξε τις προσωπικές φιλοδοξίες ως υψίστη αρχή πίσω από τις οποίες πρέπει να συντάσσεται ακόμη και η ιδεολογία κάποιου, καθώς φρόντισε να σχηματιστεί υπ’ αυτόν Προεδρείο με τις μειοψηφούσες παρατάξεις αντί της παράταξης που πλειοψήφησε κατά τις αρχαιρεσίες και από την οποία και ό ίδιος προερχόταν! Διότι πλέον η παράταξή μας τον έχει αποβάλει», αναφέρουν οι υποψήφιοι του γαλάζιου συνδυασμού και επιρρίπτουν ευθύνες και στους υποψήφιους της μειοψηφίας.

«Υπόλογοι, βεβαίως, για τον συνδικαλιστικό τους αμοραλισμό είναι και οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας που στον βωμό της εξυπηρέτησης ενός αρχολίπαρου συναδέλφου θυσίασαν κάθε έννοια δημοκρατικών θεσμών, δημοκρατικής διαδικασίας και αρχών αξιοκρατίας και συναλλακτικής εντιμότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο νέος πρόεδρος Σπύρος Δημοσχάκης σε δική του ανακοίνωση υποστηρίζει πως ο Σύλλογος αλλάζει σελίδα και πως απέναντι στη λάσπη αντιτάσσει την αλήθεια και καθαρότητα των θέσεων.

«Αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι έχουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Αυτό δεν αποτυπώνεται σε πλαστικές κάρτες μέλους και εγγραφή σε μητρώα κομμάτων, αλλά με την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος. Το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο. Δεν ξεχνάμε την πολιτική μας ταυτότητα, ωστόσο καλούμαστε να συνεργαστούμε, να συνδυάσουμε απόψεις και αντιλήψεις και να πορευτούμε ενωμένοι για το ένα και μοναδικό κοινό συμφέρον, με σεβασμό τόσο απέναντι στο πρόσωπό μας όσο και απέναντι στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να κάνουμε πράξη στα κοινά του Συλλόγου μας το σύνθημα της Ε.Ε. “United in Diversity” (Ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητα).

Απέναντι στη λάσπη, την αδιαφάνεια, το κατεστημένο, τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και τις πελατειακές σχέσεις, να αντιτάξουμε την αλήθεια, την καθαρότητα των θέσεών μας και την ανιδιοτελή αγάπη για να πάει ο Σύλλογός μας μπροστά, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή», ανέφερε απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Βουλής.

Προηγούμενο άρθροΤρίπολη: Προβλήματα προσβασιμότητας για ΑμεΑ στην Πλατεία Συνοικισμού Κολοκοτρώνη (video)
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 3.868 κρούσματα σήμερα, 63 νεκροί και 307 διασωληνωμένοι