Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Μείωση ποινής στη μητέρα για το μωρό σε κάδο απορριμμάτων

Καλαμάτα: Μείωση ποινής στη μητέρα για το μωρό σε κάδο απορριμμάτων

Ποινή κάθειρξης 5 ετών αναγνωρίζοντάς της ελαφρυντικές περιστάσεις, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας στην 27χρονη σήμερα μητέρα του νεογέννητου μωρού που είχε βρεθεί πεταμένο στις 18 Δεκεμβρίου 2019 σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών στην οδό Κανάρη και Αριστοτέλους στην Καλαμάτα.

Η μητέρα, υπήκοος Γεωργίας, εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από δόλο στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, στη Θήβα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8ετή κάθειρξη και το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει στην κατηγορούμενη δύο ελαφρυντικά. Χθες, το Εφετείο τής αναγνώρισε και ένα τρίτο, αυτό της μετεφηβικής ηλικίας. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ζήτησε ακόμα τη μεταβολή της κατηγορίας σε έκθεση και αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα, σε παιδοκτονία. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν μετέβαλε την κατηγορία.

Θυμίζουμε ότι η 24χρονη τότε μητέρα του νεογέννητου συνελήφθη από τους αστυνομικούς ενώ έφευγε για να επιστρέψει στην πατρίδα της. Το μωρό αφού παρέμεινε πεταμένο στα σκουπίδια από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για νοσηλεία. Η νεαρή γυναίκα φέρεται ότι πέταξε το τεσσάρων ημερών μωρό της στον κάδο γιατί βρισκόταν σε απόγνωση και μακριά από την πατρίδα της, αδυνατώντας να το μεγαλώσει μόνη χωρίς τον πατέρα. Μάλιστα όταν βγήκε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου γέννησε το παιδί, το πήρε με το ΚΤΕΛ και ταξίδεψε στην Αθήνα για να βρει τον πατέρα του. Γύρισε πίσω γιατί στην Καλαμάτα είχε φίλους από τη Γεωργία, οι οποίοι την φιλοξενούσαν περιστασιακά και περνώντας από τη γειτονιά για να φτάσει στο σπίτι όπου φιλοξενείτο στο κέντρο της πόλης, πέταξε το μωρό. Μία περίοικος το άκουσε να κλαίει γοερά μεταξύ 6.30 και 6.40 το πρωί, ενώ το πλήρωμα του περιπολικού έφτασε 3-4 λεπτά πριν το απορριμματοφόρο -το οποίο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης. Οταν έφτασε στο σημείο το περιπολικό, ο αστυνομικός διέκρινε το κεφάλι του μωρού ρίχνοντας φως με το φακό του. Ηταν ντυμένο καλά και τυλιγμένο με κουβέρτα μέσα σε μία χάρτινη σακούλα από μαγαζί με βρεφικά είδη, που η μητέρα είχε δέσει τα χερούλια και είχε πετάξει μέσα στον κάδο. Οι αστυνομικοί μετέφεραν το μωρό στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, απ’ όπου η μητέρα είχε πάρει εξιτήριο την προηγούμενη μέρα.

eleftheriaonline.gr