Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ιστορικό συνοικισμό Κολοκοτρώνη»

Κώστας Τζιούμης: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ιστορικό συνοικισμό Κολοκοτρώνη»

Τα εγκαίνια της πλατείας του Συνοικισμού Κολοκοτρώνη Τρίπολης, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022.
Ο αγιασμός τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για το έργο το οποίο θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής μας.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είπε: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ιστορικό συνοικισμό Κολοκοτρώνη, διότι παραδίδεται στους πολίτες μια όμορφη πλατεία. Είναι σημαντική μέρα διότι η πλατεία ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Η προσπάθεια της μελέτης είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του 2000, από τον τότε Δήμαρχο κ. Κοτσιάνη. Πέρασε από χίλια κύματα και αισθάνομαι τυχερός που το έργο ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στη δική μου θητεία.
Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ευχαριστώ για τη συνεργασία την Περιφερειακή Αρχή και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Να ευχαριστήσω την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας που έκανε τη μελέτη και τη δημοπρασία, καθώς και τον ανάδοχο του έργου.
Είναι παράκληση οι κάτοικοι να προστατέψουν την πλατεία, έτσι ώστε να τη χαιρόμαστε για πολλά χρόνια.
Καλορίζικη η πλατεία και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για το έργο αυτό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι «είναι σημαντική η ημέρα να παραδίδουμε εγκαίρως ένα άρτιο έργο. Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι είναι να αξιοποιούνται αποτελεσματικά οι πόροι του ΕΣΠΑ. Η συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Τρίπολης είναι απρόσκοπτη. Με χρήματα του ΕΣΠΑ κατασκευάζεται η κεντρική πλατεία της Τρίπολης, ενώ δημοπρατήθηκε ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στον Δήμο Τρίπολης».

Προηγούμενο άρθροΤρίπολη: Περισσότεροι από 120 μαθητές της Γ’ Λυκείου «Έζησαν μια μέρα σαν φοιτητές» (video)
Επόμενο άρθροΣυντάξεις: Πώς θα εκδίδονται fast track – Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας