Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονιστική κατάθεση του ιατροδικαστή: «Έτσι βρήκα την Καρολάιν νεκρή»

Συγκλονιστική κατάθεση του ιατροδικαστή: «Έτσι βρήκα την Καρολάιν νεκρή»

Στα επιστημονικά ευρήματα που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Καρολάιν Κράουτς ήταν ασφυκτικός, αναφέρθηκε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου δικάζεται ο 34χρόνος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στον πρωτόγνωρο και βασανιστικό θάνατο του αγαπημένου σκύλου ,της Ρόξυ, που θανάτωσε ο κατηγορούμενος.

Οι πρώτες εικόνες

Η κ. Σπηλιοπούλου μετέφερε στο δικαστήριο την εικόνα που αντίκρυσε μπαίνοντας στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και τα πρώτα συμπεράσματα της από την επιτόπια εξέταση του άψυχου κορμιού της 20χρονης.

«Στο υπνοδωμάτιο όπως και στο υπόλοιπο σπίτι επικρατούσε ακαταστασία. Το θύμα βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι. Το θύμα ήταν με το εσώρουχο, με το κεφάλι σε δυο μαξιλάρια, υπήρχε αίμα και απώλεια ούρων που δικαιολογούνται από τον τρόπο του θανάτου. Γύρισα το πτώμα σε ύπτια θέση για να διαπιστώσω το θάνατο. Στις 10.00 έκανα τη διαπίστωση του θανάτου. Είχα γυρίσει τη σωρό και ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δε γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν άλλου κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία» ξεκαθάρισε η μάρτυρας.

Σχετικά με τους παλμούς της Καρολάιν, η μάρτυρας εξήγησε: «Στον ασφυκτικό θάνατο περίπου για 2-3 λεπτά ο εγκέφαλος αντέχει. Μετά νεκρώνεται όποτε και να επιβιώσει το άτομο θα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μετά σταματούν τα όργανα και τέλος η καρδιά. Στην έκθεση μου λέω ότι ο θάνατος έχει συμβεί λίγο μετά τις 4 και σίγουρα όχι μετά τις 5. Έχω μια εκτίμηση, ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά».

Αναφερόμενη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η μάρτυρας σχολίασε: «Μας προβλημάτισε ότι όσες κακώσεις υπήρχαν ήταν πολύ λεπτές, είχαν μικρό πάχος. Ήταν μόλις διακρινόμενες. Δηλαδή δεν ήταν σφιχτό το δέσιμο. Έχει να κάνει όχι με τη διάρκεια, αλλά με το πόσο σφιχτό ήταν» εξήγησε.

Η μάρτυρας που μπήκε στο σπίτι αμέσως μετά το έγκλημα αναφέρθηκε και στο σκύλο του σπιτιού, κάνοντας λόγο για μια ακραία εικόνα. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «το πρωτόγνωρο που είδα, και έχω πάει σε παρά πολλά εγκλήματα» αναφερόμενη στο θάνατο της Ρόξυ.

«Αυτή η μυρωδιά του αίματος… ζώο θανατωμένο με αυτό τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί. Συνήθως τα πυροβολούν. εδώ τα μπροστινά πόδια του σκύλου ήταν προςν στον τοίχο σαν να προσπαθούσε να κρατηθεί… Δεν ξέρω.

Πολιτική αγωγή: Άρα βασανίστηκε το ζώο;

Μάρτυρας: Όσο και η κοπέλα.

Προηγούμενο άρθροΑνατροπή με τις συντάξεις: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα αυτό το μήνα
Επόμενο άρθροΗ μεταλιγνιτική εποχή της Μεγαλόπολης απασχόλησε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (video)