Αρχική Eπικαιρότητα Μέτρα κατά του κορωνοϊού: Τέλος στα πιστοποιητικά και στα τεστ στους μαθητές...

Μέτρα κατά του κορωνοϊού: Τέλος στα πιστοποιητικά και στα τεστ στους μαθητές – Τι θα γίνει με τις μάσκες

Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων –  Οι τελικές ανακοινώσεις αύριο ή μεθαύριο από τον υπουργό Υγείας – Τα σενάρια για την πορεία της επιδημίας

Ομαλά ολοκληρώνεται στη χώρα μας η πορεία που οδηγεί προς την άρση και των τελευταίων περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, και ιδίως των υπερμεταδοτικών υποπαραλλαγών Omicron 1 και 2 (ΒΑ.1 και ΒΑ.2) τους τελευταίους τρεις μήνες.

Κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της «απελευθέρωσης» από τα μέτρα  που μοιραία δρομολόγησε το πέμπτο επιδημικό κύμα, με βάση τη σχετική πρόταση που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Υγείας, καθώς και άλλα υπουργεία, ιδίως εκείνο του Τουρισμού και της Ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν Οδικό χάρτη που είχε σχεδιαστεί συνολικά από το υπουργείο Υγείας και είχε παρουσιαστεί προς μελέτη και αξιολόγηση στην Επιτροπή στο τέλος Μαρτίου. Το «πράσινο φως» της Ολομέλειας των επιστημόνων θα ανάψει αμέσως και το φως για τις τελικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, πιθανότατα αύριο ή μεθαύριο.

«Αυτό το οποίο εξετάζεται εδώ και δύο εβδομάδες στην Επιτροπή και υπάρχει μία κατ’ αρχήν τοποθέτηση των μελών, είναι, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να δούμε ένα συνολικό πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά με κάποιους άλλους όρους» είπε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.