Αρχική Eπικαιρότητα Ανατροπή με τις συντάξεις: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα αυτό το μήνα

Ανατροπή με τις συντάξεις: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα αυτό το μήνα

Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συντάξεις αυτό το μήνα λόγω του επικείμενου εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών και των τραπεζικών αργιών της ερχόμενης Παρασκευής, 15 Απριλίου αλλά και της Μεγάλης Δευτέρας, 18 Απριλίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, συνταξιούχοι που προέρχονται από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ που αντί για τη Μεγάλη Τρίτη, θα δουν τα χρήματά τους να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αργά το βράδυ της Πέμπτης 14 Απριλίου.

Στις 20 Απριλίου 2022 ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.

Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Πληρωμή της «επιταγής ακρίβειας»

Υπενθυμίζεται πως στις 20 με 21 Απριλίου προγραμματίζεται και η πληρωμή της «επιταγής ακρίβειας» των 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Έτσι, Μεγάλη Τετάρτη ή το αργότερο Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ, 200 ευρώ.

Η έκτακτη ενίσχυση θα καταβληθεί σε όσους κατά τον μήνα Μάρτιο 2022 λαμβάνουν:

α) οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,

β) προσυνταξιοδοτική παροχή,

γ) αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ηλεκτρονικό εθνικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),

δ) συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Προηγούμενο άρθροΑδήλωτα τετραγωνικά: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή δηλώσεων με πρόστιμο 20%
Επόμενο άρθροΣυγκλονιστική κατάθεση του ιατροδικαστή: «Έτσι βρήκα την Καρολάιν νεκρή»