Αρχική Eπικαιρότητα Σκρέκας: 230 ευρώ επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος – Ποιους αφορά

Σκρέκας: 230 ευρώ επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος – Ποιους αφορά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εκτίμησε την Κυριακή (10/04) ότι όσο είναι ακριβό το αέριο, θα είναι και το ρεύμα, επισημαίνοντας την ανάγκη για λήψη ευρωπαίκών μέτρων.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το 50% του ρεύματος στη χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού, τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια».

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος σχεδόν διπλασιάζεται κατά τον μήνα Απρίλιο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικά, ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε πως για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις, η εν λόγω επιδότηση μπορεί και να τριπλασιαστεί: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδόν τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επίσης, ανέφερε πως, με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ, θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.

Τέλος, ως προς την πρέπουσα ευρωπαϊκή αντίδραση στο ζήτημα των τιμών της ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».