Αρχική Eπικαιρότητα Long Covid: Ποια συμπτώματα ταλαιπωρούν τους ασθενείς που πέρασαν κορονoϊό

Long Covid: Ποια συμπτώματα ταλαιπωρούν τους ασθενείς που πέρασαν κορονoϊό

Δύσπνοια, κόπωση, κεφαλαλγίες και γνωσιακές διαταραχές είναι ορισμένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που νοσούν από το σύνδρομο long covid, σύμφωνα με την Παρασκευή Κατσαούνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Κατσαούνου τόνισε ότι «οι ασθενείς που εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα τρεις μήνες μετά από τη νόσηση από κοροναϊό είναι άνθρωποι που κατά πάσα πιθανότητα πάσχουν από long Covid», καλώντας τους να επισκεφθούν κάποιο από τα ειδικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου (Θεσσαλονίκη) και Ευαγγελισμός στην Αθήνα.

Δεν νοσηλεύονται, αλλά μετά εμφανίζουν συμπτώματα

«Εδώ και ενάμιση χρόνο παρακολουθούμε ασθενείς που έχουν συμπτώματα. Συνεργαζόμαστε με την ομάδα ασθενών long covid που σε μεγάλο ποσοστό δεν είχαν νοσηλευθεί. Το καινούργιο δεδομένο είναι ότι στην πρώτη φάση οι ασθενείς δεν χρειάζονται νοσηλεία, αλλά από εκεί και πέρα εμφανίζουν συμπτώματα ή εξακολουθούν να έχουν σοβαρά συμπτώματα, τα οποία συνήθως αφορούν προσβολή του νευρικού ή καρδιαγγειακού συστήματος», ανέφερε η πνευμονολόγος.

Προηγούμενο άρθροΣτο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Στα υψηλότερα επίπεδα 27 ετών
Επόμενο άρθροΠροκαταβολή 300 ευρώ ανά στρέμμα, μέχρι το Πάσχα, στους πληγέντες αγρότες από τον παγετό (video)