Αρχική Eπικαιρότητα Αρχίζει η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης...

Αρχίζει η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν – Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Την Παρασκευή 8 Απριλίου ξεκινά η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο πιλότος εμφανίζεται συντετριμμένος μπροστά στις κάμερες και μοιάζει να μαζεύει όλο του το κουράγιο για να πει: «Αυτό που πέρασα εγώ και η οικογένειά μου και η οικογένεια της γυναίκας μου, να μην το περάσει κανείς ποτέ ξανά».

Είναι ακόμη η περίοδος που όλη η Ελλάδα θρηνεί στο πλευρό του, για την φρικτή δολοφονία της Καρολάιν από τους άγνωστους εισβολείς. Είναι οι μέρες που ο Βασίλης
Λαμπρόπουλος, μέσω της εκπομπής Live News στο Mega, πρώτος από όλους, στρέφει αλλού το ενδιαφέρον.

Ώσπου, τελικά, το ρεπορτάζ του αποδεικνύεται έγκυρο ως την τελευταία του λεπτομέρεια και το πανελλήνιο παρακολουθεί καθηλωμένο τη σύλληψη του πιλότου στο μνημόσυνο της 20χρονης Καρολάιν.

Είναι τα καρέ της φρίκης που πάγωσε την Ελλάδα. Από την προσπάθεια να στηθεί μία υπόθεση δήθεν διάρρηξης και δολοφονίας, μέχρι την ώρα που όλη η χώρα παγωμένη είδε τους αστυνομικούς να βάζουν τον 33χρονο πιλότο στο ελικόπτερο, να τον πηγαίνουν από την Αλόννησο στην ΓΑΔΑ και η κοινή γνώμη εμβρόντητη να μαθαίνει την ομολογία ενός ανθρώπου, που όλη η Ελλάδα είχε ακούσει το τηλεφώνημά του στο 100.

Η δίκη είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και το παγκόσμιο ενδιαφέρον πρωτοφανές.

Την ώρα που η υπόθεση της Πάτρας μοιάζει να μονοπωλεί την επικαιρότητα, το τεράστιο κύμα δημοσιότητας για την δίκη της Καρολάιν εντυπωσιάζει. Το μήνυμα όλων είναι σαφές: δεν ξεχνούν όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά.

Σε δημοσίευμά της η βρετανική Μail γράφει: «Στο δικαστήριο της Αθήνας θα εμφανιστεί την Παρασκευή ο πιλότος ελικοπτέρου Μπάμπης Αναγνωστόπουλος».

Και η επίσης βρετανική Mirror θα καθηλώσει με την αναφορά της σε όλα έλεγε στην εφημερίδα ο πιλότος πριν από την σύλληψή του.

Δύο μέρες αφότου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα του, ο Αναγνωστόπουλος είπε στη Mirror ότι δεν ήταν σε «κατάσταση» να μιλήσει εκτενώς για εκείνη. Και πρόσθεσε: «Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, γεμάτος ζωή και γεμάτη αγάπη. Η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ η ίδια χωρίς αυτήν».

Και αν το βρετανικό ενδιαφέρον δικαιολογείται από την καταγωγή της Καρολάιν, έρχεται και ένα δημοσίευμα από την γειτονική Αλβανία να δείξει πως κυριολεκτικά όλος ο πλανήτης περιμένει να δει την τιμωρία του εγκλήματος που πάγωσε την Ελλάδα και την δικαίωση της Καρολάιν

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου περνάει στην αντεπίθεση, προαναγγέλλοντας νέες καταθέσεις και στοιχεία, μετά την επίσκεψή του στον πιλότο.

Όπως θα πει, ο πιλότος θα είναι πάντα στο δικαστήριο παρών και θα σημειώσει πως και οι δύο οικογένειες είναι πάνω από την Λυδία.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης θα αποκαλυφθούν αύριο, Παρασκευή, ενώ άγνωστο είναι εάν θα παραστούν οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που είναι κάτοικοι επαρχίας.