Αρχική Eπικαιρότητα Ο ΕΦΕΤ αποσύρει πασίγνωστο αφροδισιακό ενεργειακό ποτό που υπόσχεται 48ωρη ερωτική δύναμη

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει πασίγνωστο αφροδισιακό ενεργειακό ποτό που υπόσχεται 48ωρη ερωτική δύναμη

Στο 48 hours gold –Ginseng Drink βρέθηκε σιλδεναφίλη που είναι φαρμακευτική δραστική ουσία.

Ως μη ασφαλές χαρακτήρισε ο ΕΦΕΤ ένα από τα πιο γνωστά αφροδισιακά ενεργειακά ποτέ, καθώς σε ανάλυση που του έγινε, βρέθηκε σιλδεναφίλη που είναι για φαρμακευτική δραστική ουσία.

Ο λόγος για το 48 hours gold –Ginseng Drink που υπόσχεται ερωτική δύναμη για ουσιαστικά δύο μέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση…

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια ελέγχου στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “48 hours gold –Ginseng Drink”, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 25.08.23, συσκευασία 150ml, το οποίο εισάγεται από την Τουρκία από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΟΚΑ Ε.Ε.-TWINS TRADE» που έχει έδρα Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλιού Σπάτων, Περιοχή Βούλια-Προκαλήσι.
Το προϊόν διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (E.O.Φ.) ότι περιέχει την ουσία Sildenafil citrate (σιλδεναφίλη) η οποία πρόκειται για φαρμακευτική δραστική ουσία.

Με βάση το αποτέλεσμα της εργαστηριακής ανάλυσης το τρόφιμο χαρακτηρίζεται ως ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ, διότι η συγκεκριμένη ουσία δεν είναι επιτρεπόμενη για χρήση σε τρόφιμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

48 hours gold –Ginseng Drink

Προηγούμενο άρθροΛουτράκι : Πιάστηκε καρχαρίας στα δίχτυα ψαράδων
Επόμενο άρθροΧρίστος Δήμας: Ενημέρωση για τη διαχείριση των αποβλήτων και λυμάτων στον Νομό Κορινθίας