Αρχική Eπικαιρότητα Στο τραπέζι των ειδικών η τέταρτη δόση – Αναμένονται ανακοινώσεις το απόγευμα

Στο τραπέζι των ειδικών η τέταρτη δόση – Αναμένονται ανακοινώσεις το απόγευμα

Το ενδεχόμενο της τέταρτης δόσης εμβολίου έχει μπει στις συζητήσεις της Επιτροπής των ειδικών, καθώς με δεδομένη την ανοδική τροχιά που καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, έχει επισημανθεί η τεράστια σημασία του εμβολιασμού ιδιαίτερα για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο της τέταρτης δόσης για το σύνολο του πληθυσμού, αρκετοί επιστήμονες το έχουν τοποθετήσει αργότερα προς το Φθινόπωρο. Θετικά είχε τοποθετηθεί και η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου η οποία έχει τονίσει πως θα πρέπει να αξιολογηθούν τα δεδομένα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πάντως, σήμερα Τρίτη κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, οι αρμόδιοι αναμένεται να τοποθετηθούν για την χορήγηση της τέταρτης δόσης.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση για την τέταρτη δόση εμβολιασμού αναμένεται να γίνει σύσταση ενώ δεν υπάρχει καμία σκέψη για υποχρεωτικότητα ούτε και σύνδεσή της με πιστοποιητικά εμβολιασμού και την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.

Η εκτίμηση που υπάρχει, δε, είναι ότι δεδομένου του αριθμού των διαθέσιμων εμβολίων, σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξει η θετική εισήγηση των ειδικών, η διαδικασία της τέταρτης δόσης για τους μεγαλύτερους σε ηλικία θα μπορεί να ξεκινήσει εντός μιας εβδομάδας ενώ για τον γενικό πληθυσμό η βασική εκδοχή είναι – αν προκριθεί – η σύσταση για τέταρτη δόση να ξεκινήσει από το φθινόπωρο.