Αρχική Eπικαιρότητα Μαρουσάκης-καιρός: Ετοιμαστείτε για 27άρια με σκονισμένη θερμή αέρια μάζα

Μαρουσάκης-καιρός: Ετοιμαστείτε για 27άρια με σκονισμένη θερμή αέρια μάζα

Μαρουσάκης-καιρός: Για σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου η μέρα θα κυλήσει με αραιές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Μάλιστα προς το μεσημέρι – απόγευμα οι συννεφιές αυτές προς τα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους, θα είναι πιο πυκνές και θα συνοδευτούν από λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε και πάλι αφρικανική σκόνη, η οποία όμως από την Παρασκευή θα αποχωρήσει, η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει και θα επικρατήσουν ομαλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN: «Με ήπιο καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα, ωστόσο βαρομετρικά χαμηλά θα φέρουν μερικές τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορα τμήματα της χώρας αλλά και αφρικανική σκόνη από την Τετάρτη».«Οι συννεφιές στα κεντρικά και βόρεια θα δώσουν πρόσκαιρες βροχές από τις απογευματινές ώρες και έπειτα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί στα νότια τμήματα της χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι μέτριας έντασης».

Αναφορικά με την Αττική, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με ορισμένες νεφώσεις από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέτριας έντασης και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσιου τις μεσημβρινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται συννεφιές οι οποίες κατά τόπους θα δώσουν βροχές κυρίως προς τα νότια του νομού. Μέτρια η ένταση του Βαρδάρη με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά στο εσωτερικό της πόλης τους 16 βαθμούς Κελσίου».

Έρχεται πάλι αφρικανική σκόνη!

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τον μετεωρόλογο του OPEN, «τοπικές βροχές αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή με ήπιες καιρικές συνθήκες σε όλη την επικράτεια.

Νέα θερμή αέρια μάζα αναμένεται από την Τετάρτη η οποία θα φέρει εκ νέου αφρικανική σκόνη και άνοδο της θερμοκρασίας, ειδικά στην Κρήτη θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου».