Αρχική Ν. Αχαΐας Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι γιατροί έκαναν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα και...

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι γιατροί έκαναν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα και η Πισπιρίγκου έλεγε «πέθανε, αφήστε την!»

Αντριχιαστικές οι μαρτυρίες από το σοβαρό επεισόδιο που υπέστη η 9χρονη στην Πάτρα – «Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί», έλεγε την ώρα που οι  γιατροί προσπαθούσαν να της κάνουν ανάνηψη και να την κρατήσουν στη ζωή

Όλο και περισσότερες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες γύρω από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποίο έχει συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στις 8 Απριλίου 2021 η 33χρονη φέρεται να μεθόδευσε την εισαγωγή της μικρής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, εκεί όπου τρεις μέρες αργότερα για λόγους που δεν αντιλήφθηκαν οι γιατροί, η Τζωρτζίνας υπέστη ανακοπή. Σύμφωνα με τις περιγραφές των γιατρών και την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο αναισθησιολόγος κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά να την επαναφέρει στη ζωή.
Για εκείνες τις στιγμές σοκάρει μια αποκαλυπτική μαρτυρία στην τοπική εφημερίδα μιας γιατρού της βάρδιας, που αφορά την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης: «Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: ‘‘Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί”».

Στα επόμενα βήματα της έρευνας δεν αποκλείεται η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά την αποκάλυψη ότι η μητέρα της τοποθέτησε στο φέρετρό της ένα τάμπλετ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να έχει καταγράψει στοιχεία αναφορικά με την προμήθεια και τη χορήγηση της κεταμίνης. Απομένει η εισαγγελική εντολή για την εκταφή του παιδιού, ενώ η διαδικασία θα δρομολογηθεί, προκειμένου η διαδικασία να δρομολογηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

«Υπάρχει ανάγκη να διανοιχθεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το τάμπλετ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Λέων εξήγησε ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή. Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποψιζόταν ότι ο Μάνος συνεργάζεται με την ΕΛ.ΑΣ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει από φίλο της σεκιούριτι να παρακολουθεί τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, επειδή ήθελε να γνωρίσει τα πάντα για τις κινήσεις του και ιδίως για την προσωπική σχέση, που διατηρούσε με άλλη γυναίκα στην Αθήνα.

Σήμερα η «Πελοπόννησος» αναφέρει ότι η κατηγορούμενη μητέρα για το φόνο της κόρης της υποψιαζόταν ότι ο Μάνος συνεργάζεται με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας πληροφορίες που θεωρούσε ότι την έβλαπταν.

Οι πληροφορίες της τοπικής εφημερίδα αναφέρουν ότι είχε εξωτερικεύσει τις υποψίες της στην μητέρα της και την αδελφή της, αλλά και σε άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός της, τα οποία εμπιστευόταν. Μάλιστα, αναζητούσε τρόπους παρακολούθησης του Μάνου για να διαπιστώσε αν ανεβαίνει τα σκαλιά της ΓΑΔΑ ή μιλάει με αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.