Αρχική Eπικαιρότητα Πάτρα: Από τον πρώτο θάνατο στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Οι...

Πάτρα: Από τον πρώτο θάνατο στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Οι ημερομηνίες ορόσημα της υπόθεσης

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, Πέμπτη, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. 

Οι ημερομηνίες ορόσημα του εγκλήματος στην Πάτρα

13 Απριλίου 2019: Σε ηλικία μόλις 3,5 ετών πεθαίνει η Μαλένα στο «Αγλαΐα Κυριακού» από ανακοπή, ενώ πριν εννέα ημέρες είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

21 Μαρτίου 2021: Η έξι μηνών Ίριδα αφήνει την τελευταία της πνοή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας όπου μεταφέρθηκε από τους γονείς της, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης τόσο μέσα στο ασθενοφόρο όσο και στο νοσοκομείο, το βρέφος δεν ανταποκρίθηκε.

11 Απριλίου 2021: Εισάγεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας η Τζωρτζίνα με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή.

29 Ιανουαρίου 2022: 9χρονη Τζωρτζίνα πεθαίνει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

2 Φεβρουαρίου 2022: Τελείται η κηδεία της άτυχης Τζωρτζίνας, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Πελοπόννησος λέγοντας πως: «Φυσικά και αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω… Το μετά αβέβαιο…».

9 Φεβρουαρίου 2022: Η Εισαγγελία Πατρών παραγγέλλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες για τον αιφνίδιο θάνατο των τριών κοριτσιών.

10 Φεβρουαρίου 2022: Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης με τα τρία κορίτσια και από εκεί και έπειτα ξεκινά μεγάλη έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και τους ιατροδικαστές για τα αίτια θανάτου της Τζωρζίνας.

17 Φεβρουαρίου 2022: Οι δύο γονείς μίλησαν στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα». Εμφανίστηκαν φανερά ενοχλημένοι μετά από σχόλια και διαρροές που γίνονται για την υπόθεση και σημείωναν ότι δεν έχουν να φοβούνται το παραμικρό. Μάλιστα, εξιστόρησαν πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα με την δική τους εκδοχή. Και το επόμενο διάστημα μιλούσαν, ιδιαίτερα η μητέρα τόσο σε τοπικά ΜΜΕ όσο και στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», κάνοντας δηλώσεις.

21 Φεβρουαρίου 2022: Δημοσίευμα ανέφερε: «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας – Εισέπνευσε τοξικό αέριο». Λίγο αργότερα, ο προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας,
Νικόλαος Καρακούκης, δηλώνει ότι το άρθρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Οι έρευνες συνεχίζονται» επισημαίνει ο ίδιος.

30 Μαρτίου 2022: Η Ρούλα Πισπιρίγκου τελικά συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ από την Πάτρα, επιβεβαιώνοντας τα χειρότερα σενάρια που ακούγονταν όλο το διάστημα, ενώ ανακοινώνεται πως στο αίμα της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκαν σε τεράστιες ποσότητες κεταμίνη. Οι Αρχές εκτιμούν πως στο παιδί δόθηκε αυτή η ουσία που χρησιμοποιείται από κτηνιάτρους μέσω αερίου από τη μύτη. Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξει νέος κύκλος ερευνών και τα για τα άλλα δύο παιδιά που πέθαναν.

31 Μαρτίου 2022: Η 33χρονη οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, όπου πήρε προθεσμία για την απολογία της, ενώ όλη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τα γεγονότα με κομμένη την ανάσα.