Αρχική Eπικαιρότητα ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθούν Δώρο Πάσχα και επιδόματα

ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθούν Δώρο Πάσχα και επιδόματα

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα ξεκινήσουν από τον ΟΑΕΔ οι τακτικές μηνιαίες πληρωμές επιδομάτων καθώς και του Δώρου Πάσχα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, θα πραγματοποιηθούν η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Προηγούμενο άρθροΜεσσηνία: Συνελήφθη 53χρονος για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα
Επόμενο άρθροYπουργείο Εργασίας: Παιδικοί σταθμοί σε χώρους εργασίας – Πρόγραμμα για 120 ιδιωτικές επιχειρήσεις