Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Κορινθίων: Σε φαινόμενα βανδαλισμών στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης αναφέρεται η εταιρία...

Δήμος Κορινθίων: Σε φαινόμενα βανδαλισμών στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης αναφέρεται η εταιρία RECYCOM

Σε φαινόμενα βανδαλισμών στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης στο Δήμο Κορινθίων αναφέρεται η εταιρία RECYCOM. Ο Δήμος Κορινθίων συνεργάζεται με την συγκεκριμένη εταιρία στον τομέα της Κόκκινης Ανακύκλωσης. Από το 2022 καταγράφοντας σημαντικά αποτελέσματα, πλέον των 50 τόνων υποδημάτων και ενδυμάτων, κατ έτος.

Το δελτίο Τύπου της εν λόγω εταιρίας αναφέρει τα εξής:

“Στις μέρες μας μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων στο περιβάλλον αλλά και το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των δράσεων ανακύκλωσης. Η RECYCOM ως εξειδικευμένος φορέας στη διαχείριση – ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων συνεργάζεται με πάνω από εβδομήντα (70) Δήμους ανά την Ελλάδα, και έχει τοποθετήσει τους κόκκινους κάδους συλλογής μεταχειρισμένου ρουχισμού & υποδημάτων, συμβάλλοντας στο να μην απορρίπτονται στα σκουπίδια και στους Χ.Υ.ΤΑ τόνοι ρουχισμού.

Δυστυχώς, αυτή η προσπάθεια δεν είναι κατανοητή και δεν έχει την ίδια αποδοχή από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Το συμπέρασμα αυτό έχει βγει από το επαναλαμβανόμενο πλέον φαινόμενο βανδαλισμών των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι σημειώνονται βανδαλισμοί στους κόκκινους κάδους της RECYCOM, γεγονός που παρακωλύει το έργο της αποκομιδής, δημιουργεί μεγάλα κόστη αντικατάστασης και παράλληλα «τραυματίζει» την γενικότερη εικόνα καθαριότητας των εκάστοτε γειτονιών που λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους καταστροφικές πράξεις. Επίσης, η προσπάθεια του συνόλου του πληθυσμού των Δήμων που κάνουν συνειδητή ανακύκλωση, αμαυρώνεται με τα περιστατικά βανδαλισμών αλλά έχει και άμεσο αντίκτυπο και στα οφέλη που προσφέρει η ανακύκλωση ενδυμάτων & υποδημάτων στον άνθρωπο, τους Δήμους και το περιβάλλον γενικότερα.

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους ενέργειες προσβάλλουν την δημοκρατία και δηλώνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού όχι μόνο ως προς το περιβάλλον αλλά και ως προς τους δημότες.

Με το παρόν έγγραφο στοχεύουμε στο να υπάρξει ενημέρωση από όλα τα μέσα που διαθέτουμε εμείς αλλά και οι συνεργαζόμενοι με εμάς Φορείς ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις που μας φέρνουν στην δύσκολη θέση να αντιμετωπίζουμε περιστατικά βανδαλισμών.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση σε όλους τους συνεργαζόμενους Δήμους/Φορείς αλλά και στους πολίτες στην περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με περιστατικό βανδαλισμού να επικοινωνήσουν άμεσα με την Άμεση Δράση και στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης της RECYCOM τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.recycom.gr.”

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στο Κιάτο – Αισθητός και στο Ξυλόκαστρο
Επόμενο άρθροΚώστας Τζιούμης: «Προχωρήσαμε σε μεγάλη παρέμβαση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας»