Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: «Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και ζέστης, που θα φτάσει...

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: «Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και ζέστης, που θα φτάσει τους 30 βαθμούς

Η ζέστη και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του παρουσιαστή καιρού, Σάκη Αρναούτογλου.

Ζέστη και αφρικανική σκόνη τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα μας, η κορύφωση της οποίας θα πρέπει να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή».

Όπως εξηγεί σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, «η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που θα μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως».

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «αυτή η ροή αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, η κορύφωση επίσης της οποίας θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή, όπου δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν μέγιστες θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά κοντά στους 27-28 και στη βόρεια Κρήτη στους 28-29 και πιθανώς στους 30 βαθμούς Κελσίου παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια σήμερα από την Εναλλακτική Παιδεία
Επόμενο άρθρο‘Ενας 37χρονος νεκρός στην Εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας