Αρχική Eπικαιρότητα Πάσχα 2022: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Πάσχα 2022: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Το Πάσχα 2022 πλησιάζει και τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι για δύο εβδομάδες, για τις καθιερωμένες διακοπές των εορτών. Γονείς, μαθητές και καθηγητές περιμένουν τις διακοπές του Πάσχα για λίγες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης με τις οικογένειές τους. Μετά από δύο χρόνια κορωνοϊού, φέτος, υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, με τις οικογένειες να ενώνονται και πάλι και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στη βάση τους για να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Φέτος, η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου, ενώ η εορτή του Αγίου Γεωργίου μία ημέρα αργότερα, στις 25 Απριλίου. Έτσι, τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από το Πάσχα 2022 θα είναι η 15η Απριλίου. Η τελευταία Παρασκευή δηλαδή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους στις 2 Μαΐου, με τα μαθήματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Πάσχα 2022 – Αγίου Γεωργίου: Πότε πέφτει η μεγάλη γιορτή
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου πέφτει φέτος μία ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα 2022, δηλαδή στις 25 Απριλίου.

Έτσι, όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Κυριακή του Πάσχα, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Πηγή: athensvoice.gr