Αρχική Eπικαιρότητα Η Ώρα της Γης 2022. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το...

Η Ώρα της Γης 2022. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 26.03

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF που ξεκίνησε με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη. Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.

Η Ώρα της Γης 2022 – Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα | WWF

Η Ώρα της Γης 2022 – Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα. H Ώρα της Γης (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Σαββάτο 26 Μαρτίου 2022 (από 20:30 έως 21:30) | Earth Hour

Το 2022 η Ώρα της Γης  – Earth Hour, θα λάβει χώρα από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. το Σαββάτο της 26ης Μαρτίου.

Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση - Διατήρηση, έρευνα και αποκατάσταση του περιβάλλοντος ● Logo World Wide Fund for Nature - WWF

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wide Fund for Nature ή World Wildlife Fund), ή WWF όπως είναι γνωστό, είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός για την διατήρηση, έρευνα και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Ο πλανήτης σβήνει τα φώτα για μία ώρα | Earth Hour 2022

Earth Hour 2022. Εκατομμύρια πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022.

Ο πλανήτης σβήνει τα φώτα για μία ώρα. Μνημεία και εμβληματικά οικοδομήματα μεγάλων πόλεων «κατεβάζουν διακόπτη» όπως η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα, το Κολοσσαίο της Ρώμης.

Επίσης ο Πύργος του Άιφελ και το Πάνθεον στο Παρίσι, η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, τo Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης, η Γέφυρα του Πύργου.

Αναλόγως το Βρετανικό Κοινοβούλιο και το London Eye στο Λονδίνο, το κτήριο του Κοινοβουλίου της Βουδαπέστης, τα κτήρια του Κρεμλίνου στη Μόσχα, οι Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Azrieli Center του Τελ – Αβίβ, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Chhatrapati Shivaji Terminus στο Μουμπάι της Ινδίας, το ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σινγκαπούρη κ.ά.

WWF Αυστραλίας | Πώς ξεκίνησε το κίνημα «H Ώρα της Γης;»

Πώς ξεκίνησε το κίνημα «Η Ώρα της Γης;». Ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους.

Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο φυσικό περιβάλλον.

Πρωτοβουλία – συμβολικό μήνυμα για εξοικονόμηση ενέργειας

Τι πρέπει κανείς να κάνει κάποιος; Απλά να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας έτσι το δικό του συμβολικό μήνυμα στην πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Κλιματική αλλαγή στον πλανήτη | Γιατί να συμμετέχω στην Ώρα της Γης;

Γιατί να συμμετέχω στην Ώρα της Γης;

  • Γιατί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη συμβαίνει εδώ και τώρα και απειλεί τον τρόπο ζωής μου, τη θάλασσά μου, τη μοναδική ζωή που με περιβάλλει και τελικά το ίδιο μου το σπίτι: τη Γη!
  • Γιατί θέλω να συνδεθώ με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και να διεκδικήσω έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά!
  • Γιατί η Ελλάδα και η Μεσόγειος είναι ένας γαλάζιος παράδεισος που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς θάλασσα!
Πηγή: helppost.gr