Αρχική Eπικαιρότητα Τα τρία σημάδια ότι σας έβαλαν νοθευμένη βενζίνη – Αυξάνονται τα περιστατικά νόθευσης.

Τα τρία σημάδια ότι σας έβαλαν νοθευμένη βενζίνη – Αυξάνονται τα περιστατικά νόθευσης.

Ειδικά αυτήν την περίοδο, που η τιμή των καυσίμων έχει εκτιναχθεί στα ύψη, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από πού βάζουμε βενζίνη στο αυτοκίνητό μας.

Πέρα από την αναζήτηση της οικονομικότερης τιμής θα πρέπει να έχουμε στον νου μας ότι αυξάνονται τα περιστατικά νόθευσης.

Πρέπει να επιλέγουμε με ιδιαίτερη προσοχή ένα αξιόπιστο πρατήριο και η τιμή του καυσίμου να μην είναι το μοναδικό μας κριτήριο. Άλλωστε υπάρχει πλέον και η… κρατική επιδότηση.

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που σας οδηγούν σε νοθευμένη βενζίνη;

Αν τυχόν παρατηρήσετε, μετά από έναν ανεφοδιασμό, τα εξής θα πρέπει να ανησυχήσετε:

  • Το πρώτο σημάδι είναι η αυξημένη κατανάλωση, σε ασυνήθιστα επίπεδα.
  • Υπάρχει περίπτωση τα κακής ποιότητα καύσιμα να μπορούν να διακριθούν ακόμα και με οπτική επιθεώρηση. Με κατάλοιπα να είναι εμφανή στην επιφάνεια. Επίσης, ένα κακής ποιότητας καύσιμο είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από μία πολύ δυσάρεστη οσμή.
  • Η 3η ένδειξη είναι η πλέον χαρακτηριστική και αφορά στην περίεργη συμπεριφορά του κινητήρα του οχήματός μας μετά από μερικά χιλιόμετρα. Οι στροφές θα ανεβαίνουν με δυσκολία, μπορεί να κάνει διακοπές, ενώ δεν αποκλείεται να δείτε και την ένδειξη «Check Engine» να ανάβει στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας.