Αρχική Eπικαιρότητα Σχολεία: Η αλλαγή που αποφάσισαν οι ειδικοί για τα self – test

Σχολεία: Η αλλαγή που αποφάσισαν οι ειδικοί για τα self – test

Σχολεία: Η Ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να εισηγηθεί την πραγματοποίηση ενός self test την εβδομάδα για τους μαθητές, αντί για δύο που ισχύει.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο και έτσι από την επόμενη εβδομάδα οι μαθητές θα κάνουν ένα self test.

Μέχρι σήμερα, οι μαθητές όφειλαν να κάνουν δυο self test την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή).

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1: «Μπορούμε να γυρίσουμε στο ένα self test την εβδομάδα»

Όπως είχε εξηγήσει, το testing την επόμενη μέρα της πανδημίας θα παραμείνει στην Ελλάδα, όμως θα είναι πιο στοχευμένο.

«Οι οδηγίες οι οποίες δίνονται είναι ότι όταν υπάρχει υπέρμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Αλλαγές και στην πληρότητα των γηπέδων

Αλλαγές έρχονται όμως και σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή των αθλητικών αναμετρήσεων, καθώς η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να εισηγηθεί την καθολική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, με πληρότητα σε όλους τους αθλητικούς χώρους στο 100%.

Αυτή τη στιγμή ισχύει πληρότητα 50% στα γήπεδα.

Τέλος και οι μάσκες

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα αποφασίσουν για άρση και άλλων μέτρων όπως είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και της μάσκας από την 1η Απριλίου και με ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.

Ωστόσο, όπως σημείωναν με έμφαση όλα αυτά θα αποφασιστούν υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις από την πανδημία.