Αρχική Eπικαιρότητα Πλεύρης: Καταργείται από τις 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ για...

Πλεύρης: Καταργείται από τις 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο υπουργός, είπε, ότι «θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου και το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

«Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης», είπε ο κ. Πλεύρης.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προανήγγειλε την κατάργηση του προστίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα το δούμε «πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Η κυρία Γκάγκα πρόσθεσε, πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα τότε μπορεί να υπάρξει μια μεγαλύτερη απελευθέρωση, «αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί».

Σε ερώτηση για την τέταρτη δόση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

Για την αναστολή χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανέφερε ότι «για την ώρα δεν νομίζω ότι θέλουμε να καταργηθεί» ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια τέτοια πρόβλεψη προς το καλοκαίρι.

Εξήγησε ότι η ζωή θα συνεχιστεί «αλλά με κοινή λογική και με αίσθημα προστασίας για εμάς και για τους άλλους».

Ακόμη, προειδοποίησε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, επειδή υπάρχουν αρκετοί που είναι θετικοί σε κορωνοϊό, και κάποιοι το γνωρίζουν και κάποιοι όχι.