Αρχική Ν. Μεσσηνίας Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας γιορτάζει η Καλαμάτα την απελευθέρωσή της από...

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας γιορτάζει η Καλαμάτα την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Καλαμάτα γιορτάζει σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου, την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό και την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Στις 3.20 μετά το μεσημέρι θα γίνει ο τερματισμός του “Δρόμου Θυσίας” και στις 3.25 η άφιξη της φλόγας από τη Μονή Βελανιδιάς. Ακολουθεί η άφιξη της σημαίας της Επανάστασης στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η αφή της φλόγας στο βωμό και η έπαρση της σημαίας της Επανάστασης.

Στις 3.35 θα προσέλθει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα ξεκινήσει η δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσοστόμου.

Στις 4 μ.μ. θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του ’21 και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης.

Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Καλαμάτας και την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 4.20 θα αρχίσει η αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης και στις 5 μ.μ. θα γίνει η παρέλαση μαθητών σχολείων και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

Στις 6.30 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε επίτιμη δημότη Καλαμάτας.

Στις 8 το βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η συναυλία: “Η Μικρασία της κυρα-Δόμνας”.