Αρχική Ν. Αρκαδίας Κ.Βλάσης : Με χθεσινή νομοθετική παρέμβαση δίνουμε προς εκμετάλλευση στους νόμιμους ιδιοκτήτες...

Κ.Βλάσης : Με χθεσινή νομοθετική παρέμβαση δίνουμε προς εκμετάλλευση στους νόμιμους ιδιοκτήτες τα χωράφια των προγόνω τους

Πολύ καλά τα νέα για τους Αρκάδες, αλλά και πολλούς συμπατριώτες μας, που εδώ και αρκετά χρόνια ταλαιπωρούνται με το ζήτημα των δασωθέντων αγρών.
Μετά τη χθεσινή νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης λύνεται το θέμα της χρόνιας αμφισβήτησης από το δημόσιο της κυριότητας των δασωθέντων αγρών, που αποτελούν εκτάσεις αγροτικού χαρακτήρα, και οι οποίες δασώθηκαν λόγω εγκατάλειψής τους σε δύσκολες ιστορικές συνθήκες.
Σήμερα, λοιπόν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε προς εκμετάλλευση στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους τα χωράφια των προγόνων τους, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες εγκαταλείφθηκαν και έγιναν δάση. Οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν ξανά την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να αξιοποιήσουν τις εκτάσεις αυτές. Με τον τρόπο αυτό παρέχουμε ισχυρά κίνητρα για επιστροφή πληθυσμών σε ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές, ώστε να πάρουν πνοή ζωής τα χωριά μας.
Ως Κυβέρνηση αποδεικνύουμε για ακόμη μία φορά στην πράξη πως ο αγροτικός κόσμος, αλλά και η περιφέρεια, αποτελούν κύριο μέλημά μας.