Αρχική Eπικαιρότητα «Φωτιά» το πασχαλινό τραπέζι: Ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης – Ίσως φτάσει...

«Φωτιά» το πασχαλινό τραπέζι: Ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης – Ίσως φτάσει τα 12 ευρώ το αρνί

Πολύ πιο βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη αυτό το Πάσχα οι πολίτες λόγω των ανατιμήσεων που καταγράφεται στα είδη πρώτης ανάγκης, οι οποίες παρασύρουν και τις τιμές του κρέατος.

Οι τιμές σε κρέας, λαχανικά, παραδοσιακά γλυκίσματα, ακόμα και στο ψωμί, αναμένεται να αυξηθούν κι’ άλλο λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικά, τα αρτοπαρασκευάσματα, τα τσουρέκια, τα κουλούρια, τα κέικ θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 15% ενώ το ψωμί, φτάνει να πωλείται ακόμη και 2,60 ευρώ, σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, κ. Σάββα Κεσίδη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, όσον αφορά τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 10-20% στα κρεοπωλεία, ενώ το αρνάκι τον Ιανουάριο πωλούνταν γύρω στα 8 ευρώ το κιλό και αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 10.«Δυστυχώς λόγω έλλειψης εμπορευμάτων αναμένουμε μεγάλες αυξήσειςΦοβάμαι πως το αρνί θα φτάσει τα 12 ευρώ το κιλό το Πάσχα, αναλόγως την ζήτηση που θα έχει από τους καταναλωτές. Αν αναλογιστείτε ότι το 50% της Ευρωπαϊκής Ένωσης τροφοδοτείται σιτηρά από Ουκρανία Λευκορωσία και Ρωσία και από την στιγμή που λόγω του πολέμου δεν μπορούν να στείλουν έχουμε πρόβλημα» σημειώνει ο κ. Κεσίδης.

Για αύξηση στο χοιρινό κρέας και τα πουλερικά της τάξεως του 10-15% κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Βαρβακείου αγοράς, κ. Ανδρέας Νιώτης ενώ για την τιμή του πασχαλινού αρνιού σημειώνει ότι δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη καθώς η τιμή του θα διαμορφωθεί την Μεγάλη Δευτέρα.

Οι τιμές στο ψωμί

  • Oλυμπία: 2,60€ (το περασμένο Σάββατο έκανε 1,80 ευρώ)
  • Μήλος: 2,50 ευρώ
  • Σέρρες: 2,40 ευρώ (από 1,80 τον Φεβρουάριο)
  • Πύργος Ηλείας: 2,40 ευρώ
  • Ναύπακτος: 2,40 ευρώ (από 2 ευρώ)
  • Αμφιλοχία: 2,40 ευρώ
  • Πάτρα: 2 ευρώ
  • Ανατιμήσεις φωτιά σε βασικά προϊόντα