Αρχική Eπικαιρότητα Στο φως η ιδιόχειρη διαθήκη του Γ. Τράγκα: Τι αφήνει στους γιους...

Στο φως η ιδιόχειρη διαθήκη του Γ. Τράγκα: Τι αφήνει στους γιους του, τη σύζυγο, σε ιδρύματα,τον σωματοφύλακα και την καθαρίστρια

Μια ιδιόχειρη, κρυφή, διαθήκη που είχε συντάξει το 2018 στο Μονακό ο ίδιος ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται πως θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» της κόντρας που έχει ξεσπάσει στην οικογένειά του μετά το θάνατό του, από κορονοϊό, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Γιώργος Τράγκας αφήνει, σύμφωνα με τη διαθήκη, το 42% της περιουσίας του στον γιο του Γιάννη, το 35% στη σύζυγό του Μαρία Καρρά και το 23% τον άλλο γιο του, τον Φρέντι.

Η διαθήκη έσκασε σαν «βόμβα» στα χέρια των εμπλεκόμενων μελών της οικογένειας Τράγκα, που έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο πρώτο από κοινού συμπλέουν ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, και στο άλλο ο Φρέντι, ο οποίος κληρονόμησε ένα ποσοστό που είναι σημαντικά πιο κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στη διαθήκη γίνεται  λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Η ύπαρξη της διαθήκης άλλαξε τα δεδομένα της υπόθεσης, αφού ορίζει ρητά τι έχει λαμβάνειν ο κάθε δικαιούχος από την τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου, με τα ακίνητα και μετρητά.

Σε κάποια από τις 15 σελίδες της διαθήκης, ο Γιώργος Τράγκας επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτήν περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στον γιο του Γιάννη και την τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο.

Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς. Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία 30.000 ευρώ, ενώ 50.000 ευρώ πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Στη διαθήκη του δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του, ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.