Αρχική Eπικαιρότητα Στην τελική ευθεία η εξιχνίαση της υπόθεσης στην Πάτρα – Τα στοιχεία...

Στην τελική ευθεία η εξιχνίαση της υπόθεσης στην Πάτρα – Τα στοιχεία των ιατροδικαστών

Σε τροχιά εξιχνίασης μπαίνει ο θάνατος των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, με τους ιατροδικαστές να έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνα που αναζητούσαν από τους ιατρικούς φακέλους, τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι καθοριστικές και θα δώσει νέα διάσταση στην ανεξιχνίαστη υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις καταλήγουν πως οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά, έλλειψη οξυγόνου.

Εν τω μεταξύ, μέσα από την εκπομπή ήρθαν στο φως άγνωστα στοιχεία για τη ζωή της μητέρας των παιδιών. Σύμφωνα με έναν μάρτυρα, που προέρχεται από τα Σώματα Ασφαλείας, η μητέρα των τριών παιδιών λίγους μήνες πριν παντρευτεί τον εν διαστάσει πλέον σύζυγό της, είχε αναφέρει σε συγγενικά του πρόσωπα ότι έχει καρκίνο σε τελευταίο στάδιο.

Το χωρισμό τους επιβεβαίωσε ο ίδιος ο εν διαστάσει σύζυγος ο οποίος μίλησε στην εκπομπή και για τα παιδιά τους.

Πάντως, σύμφωνα με τον μάρτυρα, τη μητέρα την ενδιέφερε, το νεαρό μέλος της οικογένειας που ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, με τον οποίο σύναψε σχέση. Μάλιστα, έλεγε στους γονείς του, να του επιτρέψουν να μείνει κοντά της το σύντομο διάστημα που της απέμενε στη ζωή.

Η οικογένεια έδειξε ευαισθησία, αφού το ίδιο πρόβλημα υγείας αντιμετώπιζε και ένα μέλος της. Όταν αντιλήφθηκαν από την έρευνά τους ότι η Ρούλα τους έλεγε ψέματα, απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Σε άλλο σημείο της εκπομπής, έγινε αναφορά για την άτυχη Τζωρτζίνα η οποία ήταν μελανιασμένη στο σώμα της και τη μητέρα να κατηγορεί γι’ αυτό τους νοσηλευτές του νοσοκομείου.

Μαθήματα εγκληματολογίας παρακολουθούσε η μητέρα

Η μητέρα των τριών παιδιών παρακολούθησε ένα online σεμινάριο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και αφορά την εγκληματολογία.

Η Έφη Λαμπροπούλου Καθηγήτρια εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, διδάσκει στο σεμινάριο εφαρμοσμένης εγκληματολογίας, που παρακολουθούσε η μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών και είπε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε ένα πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει το πότε θα το παρακολουθήσει. Απ’ όσο ξέρω, η μητέρα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο, έχει καταθέσει και την εργασία της, αλλά δεν ξέρω εάν έχει βαθμολογηθεί ακόμα. Εμείς αναλύουμε τις κοινωνικές συνθήκες εγκληματικότητας, τους κινδύνους θυματοποίησης και τις στρατηγικές πρόληψης. Με τέτοια ζητήματα κυρίως ασχολούμαστε σε αυτή την ενότητα ή με θέματα που έχουν σχέση με την κοινωνιολογική ανάλυση της εγκληματικότητας και τους τρόπους πρόληψής της. Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι “Στο μυαλό ενός δράστη…” και η εν λόγω κυρία είναι ένα από τα 1500 άτομα που το έχουν παρακολουθήσει».

Η μητέρα από την Πάτρα είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη για το ενδιαφέρον που είχε για την εγκληματολογία και για το μάθημα το οποίο είχε παρακολουθήσει, ωστόσο όπως ανέφερε δεν είχε προλάβει να το ολοκληρώσει με το πρόβλημα που παρουσίασε η Τζωρτζίνα.