Αρχική Eπικαιρότητα Πώς ο διάσημος γάτος “Στεπάν” από την Ουκρανία, γλίτωσε από τις ρωσικές βόμβες

Πώς ο διάσημος γάτος “Στεπάν” από την Ουκρανία, γλίτωσε από τις ρωσικές βόμβες

Τον πόλεμο βιώνει μαζί με πλήθος κόσμου και ένας διάσημος γατούλης από την Ουκρανία, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας και ύστερα από ένα μακρύ ταξίδι έφτασε στη Γαλλία.

Ο λόγος για τον 13χρονο γάτο Στεπάν από την Ουκρανία, που έγινε γνωστός στο Instagram από τις αστείες αναρτήσεις που ανέβαζε στο λογαριασμό του η κηδεμόνας του η Άννα.

Ωστόσο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Στεπάν «σταμάτησε» τις αναρτήσεις σκορπώντας ανησυχία στους διαδικτυακούς φίλους του. Συγκεκριμένα, ο Στεπάν χάθηκε από το διαδίκτυο από τις 3 Μαρτίου έως τις 16 Μαρτίου.

Την Τετάρτη η Άννα έβγαλε μια νέα φωτογραφία του Στεπάν μέσα από μια σκηνή και περιέγραψε όλα όσα έζησε από την αρχή της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Η συγκλονιστική περιγραφή του Στεπάν (και της Άννας):

«Νωρίς το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου ήμασταν στο σπίτι και κοιμόμασταν ήσυχοι. Στις 5 το πρωί έγινε μια έκρηξη και μέσα στον ύπνο μου δεν κατάλαβα τι ήταν. Μετά από λίγη ώρα, περίπου μισή, άρχισαν οι εκρήξεις, τα τζάμια έτρεμαν, πήδηξα και κατάλαβα ότι κάτι τρομερό συνέβαινε! Επίθεση και βομβαρδισμός στο Χάρκοβο (ιδιαίτερα της συνοικίας North Saltovka, όπου ζούμε). Καταλάβαμε ότι ο πόλεμος είχε έρθει στο σπίτι μας.

Η πρώτη μέρα του πολέμου ήταν η χειρότερη. Οι οβίδες χτυπούσαν καθημερινά γειτονικά σπίτια και κτήρια καίγονταν μπροστά στα μάτια μας. Το σπίτι μας από θαύμα έμεινε όρθιο για μια εβδομάδα, την όγδοη μέρα το σπίτι μας έπαθε ζημιές, όταν μια οβίδα χτύπησε στο μπαλκόνι των γειτόνων, δεν είχε φωτιά, δόξα τω Θεώ.

Ωστόσο, σε πολλά διαμερίσματα έπεσαν όλα τα τζάμια. Επίσης, δύο οβίδες έπεσαν στην αυλή μας μπροστά από το σπίτι.

Καθίσαμε στο υπόγειο για δύο νύχτες. Μείναμε χωρίς φως για μια εβδομάδα. Για να φορτίσουμε το τηλέφωνο, πήγαμε στο διπλανό υπόγειο. Μετά καταφέραμε να φύγουμε. Οι εθελοντές του Χάρκοβο βοήθησαν και μας πήγαν στο σιδηροδρομικό σταθμό. Επιβιβαστήκαμε στο τρένο Kharkiv-Lviv και σε 20 ώρες φτάσαμε στη Lviv. Στη συνέχεια φτάσαμε στα σύνορα με την Πολωνία. Στα σύνορα είχε ουρά, ήταν πολύς ο κόσμος (4-5 χιλιάδες). Καταφέραμε να περάσουμε τα σύνορα 9 ώρες αργότερα.

Όταν φτάσαμε στην Πολωνία, λάβαμε μια προσφορά βοήθειας από την Παγκόσμια Ένωση Influencers στο Μονακό, η οποία μας βοήθησε να φτάσουμε στη Γαλλία για να περιμένουμε την ημέρα που θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σπίτι μας. Είμαστε όλοι καλά τώρα. Ανησυχούμε πολύ για τους συγγενείς μας στην Ουκρανία και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας από εδώ με όλες μας τις δυνάμεις».