Αρχική Ν. Κορινθίας Σύσκεψη για την Κυκλοφοριακή μελέτη και την ανάπλαση της Αρχαίας Κορίνθου

Σύσκεψη για την Κυκλοφοριακή μελέτη και την ανάπλαση της Αρχαίας Κορίνθου

Η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη ανάπλασης της Αρχαίας Κορίνθου,έργα υψίστης σημασίας για την δημοτική αρχή και το μέλλον της περιοχής σε οικονομικό και αναπτυξιακό πεδίο, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Κορίνθου υπό τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Στην σύσκεψη μετείχαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ.Παναγιώτα Κασίμη, η Αρχιτέκτονας που συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Αμερικανική Σχολή και το δήμο Κορινθίων κ.Ήβη Νανοπούλου, η  Δρ. Ιουλία Τζώνου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών,εκπρόσωποι της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο των μελετών, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος, οι κ.κ Κουίνης, Τσολάκης και Πέππας από τις υπηρεσίες του δήμου και  ο τοπικός Πρόεδρος Αρχαίας Κορίνθου κ.Κώστας Παπαιωάννου.

 Στόχος των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται είναι η δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν την Αρχαία Κόρινθο, εκτός από έναν αρχαιολογικό προορισμό παγκοσμίου φήμης και αναφοράς που βεβαίως είναι ήδη, προορισμό ελκυστικό σε επίπεδο πρόσβασης, φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής ευρύτερων υπηρεσιών. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εργάζονται σε αυτήν την κατεύθυνση καταθέτοντας προτάσεις, απόψεις και βεβαίως την εμπειρία τους, στοιχεία πολύτιμα για την επίτευξη ενός έργου που θα αλλάξει την φυσιογνωμία της πολιτιστικής πρωτεύουσας του δήμου Κορινθίων.