Αρχική Ν. Κορινθίας Το περιβαλλοντικό πάρκο στην μετρική γραμμή Κόρινθος – Δερβένι θα εισηγηθεί η...

Το περιβαλλοντικό πάρκο στην μετρική γραμμή Κόρινθος – Δερβένι θα εισηγηθεί η Περιφέρεια για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης

Η πρώτη πρόσκληση για ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στην εν λόγω πρόσκληση, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, εντάσσονται και αντικείμενα που αποτελούν στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειας, ωστόσο με δεδομένο ότι οι χρόνοι που τίθενται είναι πιεστικοί και περιορισμένοι “θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την πλευρά μας” τόνισε ο Π. Νίκας.

Στη σύσκεψη καθορίστηκε ότι η πρόταση που θα υποβάλει η Περιφέρεια στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα αφορά στην χρηματοδότηση της ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου εκατέρωθεν τμήματος της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, έργο για το οποίο υπάρχει ήδη μάστερ πλαν με συγκεκριμένες προτάσεις ως προς τις παρεμβάσεις.

Η Περιφέρεια θα εισηγηθεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο με την μέθοδο μελέτη – κατασκευή.

“Στόχος είναι να βοηθήσουμε την Κορινθία, η οποία για σειρά ετών είχε μετατραπεί σε χώρο υποδοχής σκουπιδιών από όλη την Περιφέρεια” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Προηγούμενο άρθροΣτο ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του Περιφερειάρχη, δράση κατάρτισης ανέργων στο Δήμο Άργους – Μυκηνών
Επόμενο άρθροΝέος ΚΟΚ: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και στις εθνικές οδούς