Αρχική Ν. Κορινθίας Την άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καμία συμμετοχή των ελληνικών...

Την άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καμία συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων ζήτησε από την Κόρινθο ο Δημ. Κουτσούμπας (video)

Την άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καμία συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων ζήτησε από την Κόρινθο ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ Κουτσούμπας ξεκίνησε την κεντρική του ομιλία στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου χθες το απόγευμα, με ένα ολιγόλεπτο video, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

“Εδώ και 10 χρόνια ο ελληνικός λαός πληρώνει την μια κρίση μετά την άλλη… Πληρώνει και την ανάπτυξη. Τώρα πληρώνει και το τίμημα της συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ο λαός της Ουκρανίας έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ για το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας κλπ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε πριν 2 εβδομάδες, αλλά προετοιμαζόταν χρόνια τώρα”, σημείωσε ο κ Κουτσούμπας.

Όσον αφορά στην αύξηση του κόστους της ενέργειας και στις επιπτώσεις στα νοικοκυριά σημείωσε πως: “ Τώρα πρέπει να υπάρξει απαίτηση για τα μέτρα της ακρίβειας, για αυξήσεις σε μισθούς, σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας εν όψει και της απεργίας στις 6 Απριλίου”.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι: “Το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι ήδη αποφασισμένο. Είναι το σχέδιο που θα στηρίζει τον πόλεμο, θα υπηρετεί το υπερμνημόνιο, το σχέδιο της πράσινης ανάπτυξης, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ολιγαρχίας. Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται μόνο στη συμπόρευση με το ΚΚΕ”.