Αρχική Ν. Κορινθίας N.Tαγαράς : Εξαιρετική η ταινία του Μ.Μανουσάκη για το 1821

N.Tαγαράς : Εξαιρετική η ταινία του Μ.Μανουσάκη για το 1821

Χθες το βράδυ με τον εξαίρετο σκηνοθέτη και αγαπητό φίλο και συγχωριανό μου από το Χιλιομόδι, Μανούσο Μανουσάκη στην προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ του με τίτλο «1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης» στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».
🎬Ο Μανούσος Μανουσάκης έχει κάνει μια εκπληκτική δουλειά, είναι ένας μεγάλος σκηνοθέτης και ένας ευαίσθητος άνθρωπος και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι το έργο του.
🎞Παρακολουθήσαμε μια πολύ συγκινητική καταγραφή της ιστορικής διαδρομής της πατρίδας μας από την έναρξη της Επανάστασης μέχρι την ολοκλήρωσή της.
Δόθηκαν πολλά μηνύματα για τις ιδιαιτερότητες εκείνης της εποχής, κάτω από ποιες συνθήκες καταφέραμε να αποκτήσουμε την ελευθερία και την κυριαρχία μας, που λόγω της σημερινής κατάστασης στην Ουκρανία είναι πολύ επίκαιρα. Διότι όταν έχεις να κάνεις με ζητήματα ελευθερίας και εθνικής κυριαρχίας, όλα τα υπόλοιπα είναι κάτω από αυτά.
Ζούμε τις παρενέργειες ενός παγκοσμίου πολέμου και τις ζούμε κάθε μέρα και πιο έντονα. Η Ευρώπη οφείλει να κάνει αυτό που διαχρονικά δεν έκανε, να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά.
Εύχομαι να επικρατήσει η Ειρήνη διότι αυτά που συμβαίνουν, μόνον τίμημα έχουν σε όλον τον κόσμο.