Αρχική Ν. Λακωνίας “Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση” του ΠΕΠ Πελοποννήσου: Περίθαλψη και φροντίδα κατ’ οίκον σε...

“Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση” του ΠΕΠ Πελοποννήσου: Περίθαλψη και φροντίδα κατ’ οίκον σε ηλικιωμένους και ασθενείς της Μάνης

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων παροχής εξατομικευμένων υπηρεσιών υγείας κατ’ οίκον προς ευπαθείς ομάδες των Δήμων της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης (ΟΧΕ Μάνης), με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η πρόσκληση εντάσσεται στον άξονα 2Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του ΠΕΠ Πελοποννήσου και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 400.000 ευρώ.

Σκοπός της δράσης είναι η παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης κατ’ οίκον σε άτομα ευπαθών ομάδων ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Σημαντική ωφέλεια της δράσης είναι η απαλλαγή από την επίπονη διαδικασία επίσκεψης σε νοσηλευτική μονάδα, για πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα, των ηλικιωμένων και χρόνια πασχόντων χαμηλού εισοδήματος που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές των Δήμων της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι περί τους 200 κατοίκους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών των πιο πάνω δήμων και αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης και πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ (logon.ops.gr/) από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 8 το πρωί μέχρι και την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι.

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία Άλκη: Τη συνολική αξιολόγηση όλων των ψηφιακών δεδομένων ζητά η ανακρίτρια
Επόμενο άρθροΟ Περιφερειακός σύμβουλος και πρ. Βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος στην εκπομπή «Η Πελοπόννησος Σήμερα» (video)