Αρχική Ν. Αχαΐας Νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Κουσουλός: «Τα πνευμόνια της σκάσανε – Εξετάζεται...

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Κουσουλός: «Τα πνευμόνια της σκάσανε – Εξετάζεται πλέον και ο ασφυκτικός θάνατος»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στο thecaller.gr και την Ξένια Γώγου, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας ΜΠΑΜ, Πέτρος Κουσουλός.

Για το γεγονός ότι ανέλαβε την εκπροσώπηση της μητέρας των τριών κοριτσιών ο γνωστός δικηγόρος κ. Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «Είναι ο τρίτο δικηγόρος κατά σειρά ο οποίος εμπλέκεται με αυτή την υπόθεση, υπάρχουν δύο ακόμη δικηγόροι, τους οποίους είχε από την αρχή το ζευγάρι, τώρα προστέθηκε και ο κ. Λύτρας και σύμφωνα με όσα είπε θα προσπαθήσει και εκείνος να συνεισφέρει στην έρευνα του Ανθρωποκτονιών σε ότι αφορά στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης γα τον θάνατο των τριών παιδιών. Δεν είναι κάτι το συνηθισμένο, για να είμαστε ειλικρινής, υπό την έννοια ότι η κ. Πισπιρίγκου και ο κ. Δασκαλάκης, προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι κατηγορούμενοι, δεν έχουν κληθεί ούτε καν ως ύποπτοι».

Στη συνέχεια μεταξύ άλλων επισήμανε: «Είχαμε τον θάνατο της Μαλένας, ο οποίος σημειώθηκε μέσα στο νοσοκομείο. Στο πλευρό της δυστυχώς βρισκόταν η μητέρα της εκείνη τη στιγμή. Υπήρξε μια ιατροδικαστική έκθεση, την οποία υπογράφει η κ. Χριστίνα Τσάκωνα, γνωστή ιατροδικαστής. Σε αυτή την έκθεση λοιπόν καταγράφονται κάποιες αμυχές τις οποίες είχε η μικρή Μαλένα, ήταν αμυχές οι οποίες είχε στη μύτη , οι οποίες όμως δεν αξιολογήθηκαν από ότι φαίνεται επαρκώς. Οι φωτογραφίες καταγράφουν το πρόσωπο της μικρής Μαλένας μετά τον θάνατο. Οι γρατζουνιές είναι βαθιές δεν είναι επιφανειακές και σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες δηλαδή λίγο πριν καταλήξει το άτυχο κορίτσι.

Στην ίδια φωτογραφία εντοπίζεται δυστυχώς και κάτι άλλο το οποίο δυστυχώς δεν έχει καταγραφεί στην ιατροδικαστική έκθεση και πραγματικά εδώ πέρα γεννάται ένα τεράστιο ερώτημα πως μπορεί μια τόσο έμπειρη ιατροδικαστής να μην έχει καταγράψει ένα τόσο πασιφανές εύρημα. Αναφέρομαι σε μια κοκκινίλα, μια ερυθρότητα η οποία υπήρχε στο δεξί μάγουλο της μικρής Μαλένας.

Ερευνώνται τα πάντα και οι αμυχές, οι οποίες δεν αξιολογήθηκαν, ερευνάται και ηκοκκινίλα η οποία δεν καταγράφηκε γιατί είναι εξαιρετικά απίθανο ένα παιδί να είναι καλά στην υγεία του και από τη μια μέρα στην άλλη να καταλήγει εξαιτίας της ηπατικής ανεπάρκειας.

Εντυπωσιακό εύρημα σε αυτή την υπόθεση είναι ότι το παιδί αυτό παρουσίασε εικόνα πνευμονικού οιδήματος και πνευμονικής συμφόρησης, αυτό πάει να πει ότι τα πνευμόνια του σκάσανε. Ότι κάτι συνέβη και σκάσανε τα πνευμόνια. Όλα αυτά είναι στοιχεία σε συνδυασμό με τα δύο σημάδια στη μύτη, για τα οποία οι γονείς δεν έχουν δώσει απαντήσεις. Εγώ μέχρι στιγμής έχω ακούσει τρεις διαφορετικές εκδοχές. Δεν ξέρω αν έχουν καταλήξει κάπου οι γονείς.

Το πνευμονικό οίδημα σε συνδυασμό με αυτά τα ευρήματα, οι γιατροί λένε ότι αυτή η εικόνα, πνευμονικό οίδημα σε συνδυασμό με τις αμυχές στη μύτη και την κοκκινίλα στο μάγουλο μπορεί να μας οδηγήσουν σε μια άλλου είδους αξιολόγηση. Δηλαδή το νέο πόρισμα το οποίο θα συνταχθεί να καταλήξει κάπου αλλού. Εξετάζεται πλέον να το πούμε και ο ασφυκτικός θάνατος. Δηλαδή το παιδί αυτό ουσιαστικά να υπέστη έναν ασφυκτικό θάνατο. Και να πούμε και κάτι άλλο στα μικρά παιδιά, γιατί η Μαλένα ήταν τρεισήμισι ετών, δεν χρειάζεται κάποιος να βάλει πολύ δύναμη προκειμένου να τους προκαλέσει τον θάνατο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να επέλθει ασφυκτικός θάνατος χωρίς να αφήσεις κάποιος εμφανή σημάδια. Ερευνώνται τα πάντα. Και η μικρή Ίριδα έφυγε με σκασμένα πνευμόνια».

Δείτε το βίντεο: