Αρχική Eπικαιρότητα Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο έγινε για πρώτη φορά επιτυχώς μεταμόσχευση...

Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο έγινε για πρώτη φορά επιτυχώς μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο

Μια νέα ελπίδα για ζωή δόθηκε πριν περίπου δύο μήνες στον Ντέιβιντ Μπένετ, τον 57χρονο Αμερικανό ο οποίος έγινε τότε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου.

Η ειδική άδεια για τη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο δόθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με το σκεπτικό ότι αν δεν γινόταν, ο Ντέιβιντ Μπένετ θα πέθαινε. Η κατάστασή του ήταν καλή τρεις μέρες μετά την πειραματική επέμβαση, η οποία κράτησε επτά ώρες και πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη.

Δυο μήνες μετά, ωστόσο, ο 57χρονος πέθανε…

Οι θεράποντες ιατροί, σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης, δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την ακριβή αιτία θανάτου, λέγοντας μόνο πως η κατάσταση της υγείας του ξεκίνησε να επιδεινώνεται κάποιες μέρες νωρίτερα.

Ο γιος του ευχαρίστησε το νοσοκομείο για την ύστατη αυτή προσπάθεια με την μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο, λέγοντας πως η οικογένειά του ήλπιζε να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ένα τέλος στο πρόβλημα της έλλειψης οργάνων από ανθρώπους.about:blank

Η πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς που «γέννησε» ελπίδες

Τις ημέρες μετά την επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς, οι πληροφορίες έλεγαν πως το προσδόκιμο ζωής του 57χρονου δεν ήταν σαφές, ωστόσο οι γιατροί ανέφεραν πως η καρδιά του γενετικά τροποποιημένου χοίρου ήταν η τελευταία του ελπίδα για να σωθεί.

Μετά την πρωτοποριακή επέμβαση, ο Ντέιβιντ Μπένετ φάνηκε να ανοίγει το δρόμο για νέου είδους μεταμοσχεύσεις με την ελπίδα να σώσουν τις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, λόγω της έλλειψης επαρκών ανθρωπίνων οργάνων για μεταμόσχευση.

Πηγή: newsit.gr