Αρχική Eπικαιρότητα Τα πρόστιμα για κορονοϊό και παρεμπόριο το τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Τα πρόστιμα για κορονοϊό και παρεμπόριο το τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ, επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και 208.750 ευρώ για παρεμπόριο.

Πιο συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 4 Μαρτίου έως και 7 Μαρτίου 2022 (ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα) πραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) 1.167 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων.

Παρεμπόριο

Επιπλέον, από την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας προκύπτουν τα εξής:

– Κατά το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως και 7 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 592 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 68 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

– Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ και τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποίηθηκαν σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.

– Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 208.750 ευρώ για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου και για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

– Κατασχέθηκαν 27.097 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

– Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 17.681 τεμάχια βιομηχανικών προϊόντων και μεταχειρισμένων ειδών (no name).

– Κατασχέθηκαν 500 κιλά οπωρολαχανικών που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.