17.2 C
Corinth
Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Super TV όλες οι εκπομπές online
Αρχική Eπικαιρότητα Το ταξίδι ενός 11χρονου από τη Ζαπορίζια για να σωθεί από τις...

Το ταξίδι ενός 11χρονου από τη Ζαπορίζια για να σωθεί από τις βόμβες: Με έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο στο χέρι

Χαμογελούσε όταν έφθασε στη Σλοβακία και ζήτησε μόνο ένα ποτήρι νερό.Δώδεκα ημέρες οι Ουκρανοί ζουν τον εφιάλτη του πολέμου. Με ό,τι μέσο βρίσκουν προσπαθούν να φύγουν μακριά από πόλεις και χωριά που απειλούνται από τους Ρώσους. Κύριο μέλημα να φύγουν γυναίκες παιδιά και ηλικιωμένοι.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπως αυτή του 11χρονου που οι γονείς του τον έστειλαν ασυνόδευτο στη Σλοβακία για να τον σώσουν, να είναι ασφαλής.

Ο μικρούλης Ουκρανός έφτασε μόνος του από τη Ζαπορίζια στη Σλοβακία. Οι φωτογραφίες του έχουν ανέβει στα social media και συγκινούν.

Ο νεαρός Ουκρανός πέρασε τα σύνορα με μια πλαστική σακούλα, διαβατήριο και αριθμό τηλεφώνου γραμμένο στο χέρι. Έφτασε μόνος του, γιατί οι γονείς του αναγκάστηκαν να μείνουν στην Ζαπορίζια

Το αγόρι στα σύνορα συναντήθηκε από Σλοβάκους εθελοντές. Χάρη στην επαφή που έγραψαν οι γονείς του μόλις στο χέρι του, μπόρεσε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς του που αργότερα τον πήραν.

Ο μικρούλης είναι για όλους ήρωας

Χαμογελούσε όταν έφθασε στη Σλοβακία και ζήτησε μόνο ένα ποτήρι νερό. Τα πρώτα λόγια που είπε στους εθελοντές ήταν να τηλεφωνήσουν στους γονείς του και να τους ενημερώσουν ότι είναι καλά και ασφαλής.


Τώρα βρίσκεται κοντά σε συγγενείς του αλλά συνεχίζει να έχει το τηλέφωνο γραμμένο στο χέρι του.
Έτσι νιώθει ότι κοντά στους γονείς του που έμειναν πίσω να υπερασπιστούν την Ζαπορίζια.

newpost.gr