Αρχική Eπικαιρότητα Η φωτογραφία της χρονιάς; Ουκρανός πατέρας αγκαλιάζει τον νεκρό γιο του

Η φωτογραφία της χρονιάς; Ουκρανός πατέρας αγκαλιάζει τον νεκρό γιο του

Όλο το απεχθές πρόσωπο του πολέμου σε μια φωτογραφία. Ένας πατέρας κλαίει δίπλα στο πτώμα του γιου του, τυλιγμένο σε ένα αιματοβαμμένο σεντόνι.

Ο άνδρας με το όνομα Σέρχι, φωτογραφήθηκε σε ένα μαιευτήριο που μετατράπηκε σε νοσοκομείο στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας από τον φωτογράφο του Associated Press Evgeniy Maloletka και ο θρήνος του σου ραγίζει την καρδιά. Είναι σαν να τον ακούς.

Ο γιος του, Ιλίγια, χτυπήθηκε ενώ έπαιζε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά στο σχολείο του, ενώ oι φίλοι του τραυματίστηκαν στα πόδια από θραύσματα βομβών και κινδυνεύουν να χάσουν τα άκρα τους.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Οι χειρουργοί που βγήκαν από το χειρουργείο δεν είχαν οπτική επαφή με τον πατέρα. Ένας από αυτούς σήκωσε τα χέρια του. Ένας άλλος κοιτάζει κάτω, αποκαρδιωμένος. Τότε είναι που ο πατέρας που περίμενε στο κατώφλι πιάνει το μέτωπό του, δάκρυα κυλούν και προσπαθεί να πνίξει το κλάμα του.
«Το αυτοκίνητο τράβηξε προς το νοσοκομείο. Άνοιξαν το πίσω μέρος και εκεί ήταν δύο έφηβοι. Ο ένας είχε τραυματιστεί στα πόδια του, τα οποία έμοιαζαν με ωμό κρέας. Ο Ιλίγια ήταν ήδη νεκρός», περιγράφει ο φωτογράφος.