Αρχική Eπικαιρότητα Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η «θολή» φωτογραφία που «περιπλέκει» τον γρίφο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η «θολή» φωτογραφία που «περιπλέκει» τον γρίφο

Η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών» επικεντρώνεται γύρω από ένα πρόσωπο στο αν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Δύο ημέρες πριν το μνημόσυνο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, οι έρευνες του «Ανθρωποκτονιών» στην Αθήνα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», έχει ήδη ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων των Αθηναίων γιατρών, που είχαν ασχοληθεί με την υγεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν και οι γιατροί που φρόντισαν τη Μαλένα το 2019.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένουν και τον πλήρη φάκελο με τις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συγκριθούν με τα ευρήματα του Ωνασείου. Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναφέρουν πως η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών», χωρίς να υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα καμία απόδειξη, επικεντρώνεται γύρω από ένα πρόσωπο.

Μέσα από τις περισσότερες ερωτήσεις που γίνονται, διαφαίνεται πως οι Αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους μία «μαυρισμένη φωτογραφία» και προσπαθούν μέσω των καταθέσεων των επιστημόνων να την «ανοίξουν», ώστε να φανεί το πρόσωπο, που ίσως έχει ευθύνη για όσα συνέβησαν, αν φυσικά όντως υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση και τα αίτια του τριπλού θανάτου δεν είναι παθολογικά. Στην δεύτερη περίπτωση, ο φάκελος κλείνει.

Μετά τους γιατρούς της Αθήνας αναμένεται να καταθέσουν και οι γιατροί του Καραμανδανείου και της ΜΕΘ Παίδων.

«Δεν με έχουν καλέσει ακόμη. Θα μιλήσω θεσμικά στις Αρχές για ό,τι συνέβη στην ΜΕΘ Παίδων» δηλώνει ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι καταθέσεις του αναισθησιολόγου, που επανέφερε την Τζωρτζίνα μετά από περίπου 50 λεπτά, της παιδιάτρου του Καραμανδανείου, αλλά και των διασωστών του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν την Ιριδα στις 21 Μαρτίου 2021, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν αρρωστήσει η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, στην Αθήνα, έχει μπει στο «μικροσκόπιο» και ο θάνατος της Μαλένας.

Η επιστημονική επιτροπή, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας, έχει στα χέρια της το ημερολόγιο του νοσοκομείου, με όλες τις λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο, έως την ημέρα που κατέληξε.

Οι τρεις ιατροδικαστές έχουν στα χέρια τους τον φάκελο, αλλά και τις φωτογραφίες για τις μικροεκδορές, που είχε η Μαλένα ψηλά στη μύτη της. Η ιατροδικαστής είχε αποδώσει, τότε, τις εκδορές στο ίδιο το παιδί. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν εκ νέου, καθώς οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές και εξετάζεται, εάν ένα παιδάκι 3,5 ετών, μπορεί να προκαλέσει στον εαυτό του αυτές τις γρατζουνιές στο συγκεκριμένο σημείο της μύτης. Οι εκδορές έχουν διαγώνια φορά.

Πηγή: pelop

Προηγούμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται ο εφιάλτης για 9η μέρα – Γιατί λέει όχι η Δύση σε απευθείας εμπλοκή
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε μαθήτρια που διέσυρε στο διαδίκτυο συμμαθήτριά της με αυτισμό